90 poena Roberta Parkera za Merlot Barique Pečat 2016 vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca! - foto vinarija Trilogija
90 poena Roberta Parkera za Merlot Barique Pečat 2016 vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca! - foto vinarija Trilogija

Vinarija Trilogija iz Banje kod Aranđelovca se svrstala u vinsku svetsku elitu, odlukom stručnog ocenjivača g. Marka Skvajersa (Mark Squiers) da vinu Merlot Barique Pečat 2016 dodeli ogromnih 90 Robert Parker poena!

Ova izuzetna vest je obradovala vlasnika vinarije Trilogija g. Dragana Mijailovića, koji nam je rekao: “Izuzetna nam je čast što nas je jedan takav autoritet postavio na vinsku mapu sveta, u našem prvom pokušaju, i to sa 90 poena! Ko to ne zna, ocene Roberta Parkera od 90-95 poena imaju opisnu oznaku OUTSTANDING, što znači IZVANDREDAN! Mi smo za ovakvo priznanje, od samog početka, radili i živeli i ovo je naša budućnost! Hvala ekipi Roberta Parkera, hvala g. Skvajersu, koji su nam doneli ove sjajne vesti i nagradili naše izuzetne napore da održimo kvalitet i da prevaziđemo očekivanja naših kupaca. Idemo dalje!”

Dragan Mijailović, vlasnik vinarije Trilogija - foto vinarija Trilogija
Dragan Mijailović, vlasnik vinarije Trilogija – foto vinarija Trilogija

Evo šta je stručni ocenjivač Mark Skvajers zapisao u obrazloženju svoje odluke: “Merlot Barique 2016., sadrži i 10% Cabernet Franc. Sazrevao je 14 meseci u novom buretu od srpskog hrasta i dolazi sa 15,4% alkohola. Iako na papiru to ne deluje tako, dobro drži ravnotežu. Crno kao mastilo, počinje sa malo kremastog ukusa od drveta, a zatim se poboljšava u čaši. Ima razumnu finoću sa dobrim finišom. Ovo je vrlo moderan Merlot, kako su ga postavili Gilbert i Sullivan, i odlično se snalazi u ovom stilu. Ovo vino nije kao voćna bomba bez drugih prednosti. Vrlo je dobar i sada, mada, može se još poboljšati u podrumu. Vino možete konzumirati odmah, ali, ono će biti bolje za godinu dana, a trebalo bi da traje najmanje još jednu deceniju. U Srbiji se cena ovog vina kreće oko 22 evra, ali još uvek se ne izvozi.”

90 poena Roberta Parkera za Merlot Barique Pečat 2016 vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca! - ilustracija
90 poena Roberta Parkera za Merlot Barique Pečat 2016 vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca! – ilustracija
90 poena Roberta Parkera za Merlot Barique Pečat 2016 vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca! - ilustracija
90 poena Roberta Parkera za Merlot Barique Pečat 2016 vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca! – ilustracija

G. Dragan Mijailović i njegova vinarija Trilogija su veliki prijatelji našeg portala, pratili su nas i pomagali u mnogim našim projektima, kao što su bili: proglašenje najboljih tradicionalnih recepata i promocija knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje u Beču.

Želimo mu još puno uspeha i celih 100 poena od Roberta Parkera u budućim godinama!

Merlot Barique Pečat 2016 - foto vinarija Trilogija
Merlot Barique Pečat 2016 – foto vinarija Trilogija

Više detalja možete pronaći na: https://www.vinarijatrilogija.rs

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!