Ćušpajz od brokoli stabljika – Najčešće koristimo cvetove od brokoli, a stabljike uglavnom zanemarimo. Ovog puta imamo rešenje kako najbolje upotrebiti i stabljike od brokoli.
Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>
Ćušpajz od brokoli stabljika – Jadranka Blažić
Ćušpajz od brokoli stabljika – Najčešće koristimo cvetove od brokoli, a stabljike uglavnom zanemarimo. Ovog puta imamo rešenje kako najbolje upotrebiti i stabljike od brokoli.
- stabljike od jednog brokolija
- 3 komada ljubičasti luk (veće glavice)
- ulje od koštica grožđa (malo)
- 1 kašika vlašac (iseckanog)
- so
- biber
- začini
- voda (malo, ili supa)
- Luk ocistiti i iseci na kockice ili na rebra. Staviti ga da se proprzi na ulju.
- Za to vreme, dok se luk przi, stabljike od brokoli pokusajte da iseckate u sto tanje trake.
- Kada je luk postao staklast, ubacite i stabljike brokuli da se proprze zajedno.
- Dodati po vlastitom ukusu so, biber i zacine. Neka se dinsta na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode. Neka posuda bude uvek poklopljena da bi se sto vise sacuvali sopstveni sokovi.
- Vodu po malo dolivajte, tek toliko da se brokoli i luk ne zalepe za dno.
- Tako dinstati sve dok stabljike ne omeksaju.
- Na kraju dodati vlasac da i on malo krcka sa cuspajzom.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!