Pileći paprikaš – odličan ručak.
Pileći paprikaš – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online
Pileći paprikaš – odličan ručak.
- 1 glavica crni luk (sitno seckana)
- 2 korena šargarepe (secene na listice)
- 4 komada pileći batak
- 200 gr lovacke kobasice
- začini (po ukusu)
- 2 kasikice mlevena začinska paprika
- 1 kasikica brašna
- 1 kg krompira
- 1 kasika masti
- 1 komad jaje
- 5 kasika brašna
- Iseckati crni luk i sargarepu.
U serpu odgovarajuce velicine staviti mast.
Kada se mast istopi dodati luk i sargarepu.
Prziti malo dok luk promeni boju.
Onda ubaciti pilece meso.
Podesiti srednju temperaturu i dinstati uz povremeno dodavanje vode. - Zaciniti po ukusu sa biberom ,solju i suvim zacinom.
Dinstati oko 30 minuta.Onda dodati iseckanu kobasicu
Dodati jednu kasikicu brasna,i zacinsku mlevenu papriku.
Zatim naliti vodom,dodati seckani krompir.
Ako je potrebno zaciniti jos malo.
Za knedle izmutiti jaje i brasno.
Kada paprikas pocne da vri,kasikom spustati knedle.
Pustiti da se kuva jos 30 minuta.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!