Pileći paprikaš – Tatjana Stojanović

Pileći paprikaš – odličan ručak.

Pileći paprikaš - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Pileći paprikaš – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Pileći paprikaš – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Pileći paprikaš – odličan ručak.

  • 1 glavica crni luk (sitno seckana)
  • 2 korena šargarepe (secene na listice)
  • 4 komada pileći batak
  • 200 gr lovacke kobasice
  • začini (po ukusu)
  • 2 kasikice mlevena začinska paprika
  • 1 kasikica brašna
  • 1 kg krompira
  • 1 kasika masti
  • 1 komad jaje
  • 5 kasika brašna
  1. Iseckati crni luk i sargarepu.
    U serpu odgovarajuce velicine staviti mast.
    Kada se mast istopi dodati luk i sargarepu.
    Prziti malo dok luk promeni boju.
    Onda ubaciti pilece meso.
    Podesiti srednju temperaturu i dinstati uz povremeno dodavanje vode.
  2. Zaciniti po ukusu sa biberom ,solju i suvim zacinom.
    Dinstati oko 30 minuta.Onda dodati iseckanu kobasicu
    Dodati jednu kasikicu brasna,i zacinsku mlevenu papriku.
    Zatim naliti vodom,dodati seckani krompir.
    Ako je potrebno zaciniti jos malo.
    Za knedle izmutiti jaje i brasno.
    Kada paprikas pocne da vri,kasikom spustati knedle.
    Pustiti da se kuva jos 30 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileći paprikaš – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.