Sladoled je najpopularnija letnja poslastica. Retko kada ga pravim, najčešće ga kupujem i to onda kada idem u šetnju sa drugaricom. Nemam naviku da često konzumiram sladoled, a nije da ga ne volim. Navike su čudo.
Mislim da je ovo najjednostavniji recept za pripremu sladoleda u kućnim uslovima. Sećam se, kada smo bile male, baba je pravila sladoled tako što je kuvala žumanca u mleku. Kuvala je fil poput poslastičarskog krema, ali malo ređi. Na kraju je dodavala malo maslaca i čini mi se umućena belanca. I naravno, voće, čokoladu… Moja poslastica je 2 u 1.
Ako vam se neočekivano najave gosti, biće vam dovoljno desetak minuta da napravite desert. Pola poslužite, a pola zamrznite (za zamrzavanje možete koristiti silikonske modle). Pa ako zasednu, dobiće i sladoled kao posluženje.
Kada su ukusi u pitanju, imate bezbroj kombinacija. Ja sam izabrala maline, lešnik i čokoladu.
Sladoled – brza poslastica sa malinama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Sladoled je najpopularnija letnja poslastica. Retko kada ga pravim, najčešće ga kupujem i to onda kada idem u šetnju sa drugaricom. Nemam naviku da često konzumiram sladoled, a nije da ga ne volim. Navike su čudo.
Sladoled:
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kašike vanilin secera
- 4 kašike šećera
- 1 šolja malina
- 0,5 šolje mlečne čokolade (rendane)
- 0,5 šolje lesnika (krupno mlevenog/seckanog)
Po potrebi:
- keks (mleveni)
- maline
- čokolada (rendana)
- Slatku pavlaku sipajte u činiju za mućenje, dodajte šećere i izmešajte. (Po ukusu možete dodati još šećera.)
- Mutite mikserom, na najmanjoj brzini, nekoliko minuta. Vodite računa da je ne premutite. Pavlaka ne treba da bude jako čvrsta.
- Umešajte maline, lešnike i čokoladu.
- U činijice ili čaše sipajte mleveni keks, maline, pa “sladoled”.
- Dekorišite po želji.
- Ostatak zamrznite. Tako ćete imati dve poslastice – pored poslastice u čaši, imaćete i sladoled. Za svakoga po nešto.
Dodaci za sladoled/poslasticu su po želji.Birajte ukuse koje volite.
U jedan deo sam stavila samo maline i čokoladu.
U drugi deo, pored svega navedenog, i mleveni plazma keks.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!