Sladoled – brza poslastica sa malinama – Kristina Gašpar

0

Sladoled je najpopularnija letnja poslastica. Retko kada ga pravim, najčešće ga kupujem i to onda kada idem u šetnju sa drugaricom. Nemam naviku da često konzumiram sladoled, a nije da ga ne volim. Navike su čudo.

Mislim da je ovo najjednostavniji recept za pripremu sladoleda u kućnim uslovima. Sećam se, kada smo bile male, baba je pravila sladoled tako što je kuvala žumanca u mleku. Kuvala je fil poput poslastičarskog krema, ali malo ređi. Na kraju je dodavala malo maslaca i čini mi se umućena belanca. I naravno, voće, čokoladu… Moja poslastica je 2 u 1.

Ako vam se neočekivano najave gosti, biće vam dovoljno desetak minuta da napravite desert. Pola poslužite, a pola zamrznite (za zamrzavanje možete koristiti silikonske modle). Pa ako zasednu, dobiće i sladoled kao posluženje.

Kada su ukusi u pitanju, imate bezbroj kombinacija. Ja sam izabrala maline, lešnik i čokoladu.

Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Sladoled – brza poslastica sa malinama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Sladoled je najpopularnija letnja poslastica. Retko kada ga pravim, najčešće ga kupujem i to onda kada idem u šetnju sa drugaricom. Nemam naviku da često konzumiram sladoled, a nije da ga ne volim. Navike su čudo.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Ukupno vreme 12 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Sladoled:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 kašike vanilin secera
  • 4 kašike šećera
  • 1 šolja malina
  • 0,5 šolje mlečne čokolade rendane
  • 0,5 šolje lesnika krupno mlevenog/seckanog

Po potrebi:

  • keks mleveni
  • maline
  • čokolada rendana

Uputstvo za pripremu

  1. Slatku pavlaku sipajte u činiju za mućenje, dodajte šećere i izmešajte. (Po ukusu možete dodati još šećera.)
    Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  2. Mutite mikserom, na najmanjoj brzini, nekoliko minuta. Vodite računa da je ne premutite. Pavlaka ne treba da bude jako čvrsta.
    Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  3. Umešajte maline, lešnike i čokoladu.
    Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. U činijice ili čaše sipajte mleveni keks, maline, pa "sladoled".
    Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  5. Dekorišite po želji.
    Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  6. Ostatak zamrznite. Tako ćete imati dve poslastice - pored poslastice u čaši, imaćete i sladoled. Za svakoga po nešto.
    Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Dodaci za sladoled/poslasticu su po želji.Birajte ukuse koje volite.U jedan deo sam stavila samo maline i čokoladu.U drugi deo, pored svega navedenog, i mleveni plazma keks.
Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Sladoled - brza poslastica sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.