KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Rada Bogojev.
Salčići, sastojci:
- 250 g mlevenog sala sobne temperature,
- 30 g brašna za salo,
- 1 kašika sirćeta,
- 300 g brašna + 2 kašike po potrebi,
- 15 g masti,
- 1 jaje,
- 100 ml belog vina,
- malo soli,
- džem za punjenje,
- šećer u prahu.
Salčići, priprema:
- U salo dodati sirće i 30 g brašna, umesiti.
- Ostaviti sa strane.
- U 300 g brašna dodati mast, jaje, so i polako sipati vino. Umesiti srednje mekano testo.
- Salo podeliti na 2 x 1/4.
- Testo razvući i premazati sa 1/4 sala. Preklopiti, premazati. Ostaviti u frižideru 30 minuta umotano u foliju.
- Ponoviti sve i ostaviti 1 h u frižideru.
- Tanko razvući i seći oblike.
- Peći u vreloj rerni na 200 stepeni 25 do 30 minuta.
- Ohlađeno posuti šećerom u prahu.
Rada Bogojev
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!