Krmenadle sa spanaćem i krompirom - Recepti i Kuvar online
Krmenadle sa spanaćem i krompirom - Recepti i kuvar online

Recept za krmenadle sa spanaćem i krompirom, klasičan recept za poslasticu, koju možete poslužiti za ručak, ili večeru.

Krmenadle sa spanaćem i krompirom - Recepti i Kuvar online
Krmenadle sa spanaćem i krompirom – Recepti i kuvar online

Krmenadle sa spanaćem i krompirom – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar krmenadle sa spanacem i krompirom

Recept za krmenadle sa spanaćem i krompirom, klasičan recept za poslasticu, koju možete poslužiti za ručak, ili večeru.

  • 800 gr svinjske krmenadle (ili 4 komada)
  • 1 kašika senf
  • 1 kašika majčina dušica (začin)
  • 1 kašika sok od pomorandže
  • 1 kašika maslinovo ulje
  • 500 gr mladi krompir
  • 50 gr puter
  • 1 glavica crveni luk (sitno iseckana)
  • 2 čena beli luk (zgnječena)
  • 300 gr mladi spanać
  • 125 ml pavlaka za kuvanje
  • so
  • biber
  1. U sud za mešanje ubacite krmenadle, senf, majčinu dušicu, sok od pomorandže i pola kašike maslinovog ulja. Dobro promešajte, da krmenadle budu dobro premazane svim sastojcima. Sud za mešanje zatvorite prijanjajućom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta.
  2. Mladi krompir dobro operite i stavite u lonac za kuvanje. Naspite hladnu vodu, da prekrije krompir. Stavite na jaku vatru, dok voda ne provri. Kad voda provri, smanjite temperaturu i kuvajte oko 15 minuta, dok krompir ne omekša. Kad je krompir gotov, ocedite ga i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se ocedi. Krompir stavite na papirni ubrus i svaki komad blago pritisnite da se raspadne. U loncu zagrejte i otopite pola količine butera i ubacite krompir. Protresite lonac svakih par minuta, da se maslac i krompir sjedine.
  3. Krmenadle ocedite od marinade i ubacite u zagrejan gril tiganj. Pecite sa svake strane 3-5 minuta (u zavisnosti koliko želite da bude pečeno). Kad su krmenadle gotove stavite ih na zagrejan tanjir i umotajte prijanjajućom folijom da bi ostale sočne.
  4. U tiganj dodajte marinadu i kuvajte je oko 2 minuta. Sos prespite u posudu za sos, i ostavite za kasnije.
  5. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i dodajte preostalu polovinu butera. Dodajte crveni luk i beli luk i pržite oko 5 minuta, dok luk ne omekša. Dodajte spanać i pavlaku i kuvajte oko 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  6. Krmenadle poslužiti na velikim tanjirima, prelivene sosom od marinade, uz spanać i krompir.
    recepti i kuvar krmenadle sa spanacem i krompirom

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!