Salata od skuše i pečuraka – za ovu salatu mozete iskoristiti ostatke bilo koje pečene ili pržene ribe. Što se tiče pečuraka ja sam stavila rujnice koje su jako ukusne, posebno ako se u toku prženja zaliju sa malo belog vina. Vi možete staviti i šampinjone.
Salata od skuše i pečuraka – Ivana Mitrović
Salata od skuše i pečuraka – za ovu salatu mozete iskoristiti ostatke bilo koje pecene ili przene ribe. Sto se tice pecuraka ja sam stavila rujnice koje su jako ukusne posebno ako se u toku przenja zaliju sa malo belog vina. Vi mozete staviti i sampinjone.
Sastojci:
- 400 g skuše (a može i neka druga vrsta)
- 200 g pecuraka
- mladi luk (zeleni deo)
- kašika maslinovog ulja
- sok pola limuna
- srednji paradajz
- so
- biber
- susam
Priprema:
- Pecurke (u ovom slucaju rujnice), propržiti na vrlo malo ulja u teflon tiganju i iseci na šnite tj. rezance.
- Izmešati pecurke, ribu iskidanu na komadice i pera mladog luka secenog na kolutove. Posoliti,pobiberiti,zaliti limunovim sokom i maslinovim uljem i ostaviti u frižideru na kratko da se svi uukusi prožmu.
- Ukrasiti kriškama paradajza i susamom.