Salata sa sardinom – Dijana Popović

Salata sa sardinom – kad ste u žurbi pripremite ovu divnu salatu.

Salata sa sardinom, sastojci:

  • Pola glavice zelene salate
  • 1 šargarepa
  • Četvrtina glavice svežeg kupusa
  • Sok od sveže cedjenog limuna
  • 50 g obarenih leblebija
  • 1 konzerva sardina
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g obarene šarene testenine
Salata sa sardinom - Dijana Popović
Salata sa sardinom – Dijana Popović

Salata sa sardinom, priprema:

  • Šargarepu očistiti i iseći na žilijen.
  • Kupus izrendati.
  • Zelenu salatu iseckati.
  • U veću činiju pomešati šargarepu, kupus, zelenu salatu.
  • Dodati testeninu, so i biber, pa lagano promešati.
  • Dodati sardine koje se prethodno ocede od ulja, staviti obarenu leblebiju, pa fino sjediniti lagano mešajući.
  • Preliti sa sokom sveže cedjenog limuna.
  • Posuti sa pečenim susamom.
  • Prijatno.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Salata sa sardinom – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.