Salata od skuše i pečuraka – Ivana Mitrović

Recept za salatu od skuše i pečuraka

67

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Salata od skuše i pečuraka – za ovu salatu mozete iskoristiti ostatke bilo koje pečene ili pržene ribe. Što se tiče pečuraka ja sam stavila rujnice koje su jako ukusne, posebno ako se u toku prženja zaliju sa malo belog vina. Vi možete staviti i šampinjone.

Salata od skuše i pečuraka – Ivana Mitrović

Salata od skuše i pečuraka – za ovu salatu mozete iskoristiti ostatke bilo koje pecene ili przene ribe. Sto se tice pecuraka ja sam stavila rujnice koje su jako ukusne posebno ako se u toku przenja zaliju sa malo belog vina. Vi mozete staviti i sampinjone.

Sastojci:

  • 400 g skuše (a može i neka druga vrsta)
  • 200 g pecuraka
  • mladi luk (zeleni deo)
  • kašika maslinovog ulja
  • sok pola limuna
  • srednji paradajz
  • so
  • biber
  • susam

Priprema:

 

  1. Pecurke (u ovom slucaju rujnice), propržiti na vrlo malo ulja u teflon tiganju i iseci na šnite tj. rezance.
  2. Izmešati pecurke, ribu iskidanu na komadice i pera mladog luka secenog na kolutove. Posoliti,pobiberiti,zaliti limunovim sokom i maslinovim uljem i ostaviti u frižideru na kratko da se svi uukusi prožmu.
  3. Ukrasiti kriškama paradajza i susamom.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More