AFA – all for all lansirala projekat “ Igraj se sa tatom!” - foto Nord Communicatons
AFA – all for all lansirala projekat “ Igraj se sa tatom!” - foto Nord Communicatons

AFA je postala partner na projektu “Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada” koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women Srbija u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost  i uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade.

Na svetskom ali i lokalnom nivou, muškarci dominiraju u vođenju društava i većinski su zastupljeni na rukovodećim pozicijama u svim sektorima privrede u kompanijama. Sa druge strane, žene tradicionalno više učestvuju u obavljanju neplaćenih poslova poput brige o deci i kući. Zapravo, žene obavljaju tri puta više ovih poslova od muškaraca, čime stvaraju vrednost koja se procenjuje na 10 biliona dolara, što je 3 puta više od profita svih tehnoloških kompanija. Međutim, postoje brojna istraživanja koja pokazuju da su društva u kojima su oba roditelja podjednako uključena u stvaranje ekonomske i socijalne vrednosti zapravo najprogresivnija društva. Takođe, zemlje u kojima su žene lideri su najuspešnije odgovorile na pandemiju i energičnije su u rešavanju ekonomskih i društvenih izazova. Osim toga, podjednakim uključivanjem oba roditelja u odgajanje dece, stvaraju se uspešnije buduće generacije, dok se istovremeno ženama omogućava da imaju više slobodnog vremena za usavršavanje, profesionalno napredovanje i društveni angažman.

Upravo zbog svega navednog, AFA kao partner na projektu “Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada” koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women Srbija u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost i uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade ima za cilj da kroz projekat „Igraj se sa tatom” podigne svest među muškarcima o značaju njihovog većeg uključivanja u brigu o deci i porodici.  Cilj projekta je i stvaranje zajednice očeva u Srbiji koji će motivisati ostale očeve da se podjednako uključe u razvoj i odgajanje dece kao i u brigu o domaćinstvu. Očevi bi na ovaj način direktno doprineli da se žene više uključuju u razvoj društva i ekonomije i učestvuju u kreirenje digitalne budućnosti. U cilju podizanja svesti o važnosti ove teme, u naredna dva meseca AFA all for all će organizovati seriju online panela sa ciljem da doprinose da ova važna tema dobije pažnju društva i publicitet kakvu zaslužuje. Prva u nizu od osam on line panel diskusija je održana u ponedeljak 20. jula, a o online sesijama svake naredne nedelje se možete informisati na http://afa.co.rs

AFA – all for all lansirala projekat  “ Igraj se sa tatom!”
AFA – all for all lansirala projekat “ Igraj se sa tatom!”

Tokom jučerašnje on line panel diskusije, u okviru serije razgovora o značaju podjednakog uključivanja očeva u brigu o deci i porodici sagovornici su se složili da su države u kojima postoji podjednako učešće oba pola u razvoju ekonomije i društva najprosperitetnije.

Vreme je, kao najvredniji resurs koga ima sve manje, dragoceno posebno kod žena s obzirom da one obavljaju 3 puta više neplaćenih poslova i posledično na raspolaganju imaju manje vremena za networking, usavršavanje, razvoj karijere a na taj način indirektno i razvoj društva. Situacija je dodatno otežana u današnjem digitalnom društvu imajući u vidu da je svaka druga žena u Srbiji bazično digitalno nepismena i da je neophodno obezbediti slobodno vreme i infrastrukturu za njihovo usavršavanje i time im omogućiti da aktivno učestvuju u kreiranju budućeg digitalnog društva.

PROČITAJ: Posetili smo EXPO 2015

AFA all for all koristi ovu priliku da se zahvali sjajnim panelistima Stefanu Lazareviću genaralnom direktoru  NCR Serbia i direktoru spoljnih poslova EMEA, Marijani Vasilescu predsednici izvršnog odbora Sberbank, Milošu Đurkoviću direktoru za Adriatic regiju kompanije SaS i Miši Stojiljkoviću novinaru, voditelju i autoru emisije “Tata, ti si lud” na odličnoj diskusiji, primerima i izuzetnom doprinosu projektu “Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada” koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women Srbija u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost  i uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade.

AFA all for all je kros-sektorska, kros-generacijska i kros-gender zajednica posvećena ekonomskom osnaživanju žena,  njihovoj profesionalnoj afirmaciji kao i povezivanju i aktivnom uključivanju u kreiranje budućnosti i društva jednakih mogućnosti.

Izvor: Nord Communications, Vanja Kovačev, saopštenje za medije

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!