Ajmpren čorba – Nada Georgijev-Gačić

Podseća na detinjstvo u Banatu! Davno zaboravljena ajmpren čorba.

Ajmpren čorba, priprema:

  • Na malo ulja propržiti 1 kašiku aleve paprike, blago da ne zagori, naliti vodom i ostaviti da provri.
  • Ukuvati domaću testeninu celu šaku tarane, malo začiniti, posoliti, pobiberiti i dodati sveži seckani peršun ili mirođiju.
  • Kad je sve provrilo, dodati 1-2 kašike milerama, pošto pravog banatskog milerama odavno nema dodati pavlaku.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ajmpren čorba – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme

Istraži recepte