Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković

0

Ajvar od cepkanih paprika – mnogi kažu da je ova vrsta ajvara ukusnija od ajvara s mlevenim paprikama.

Ajvar od cepkanih paprika - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Ajvar od cepkanih paprika - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković

Ajvar od cepkanih paprika - mnogi kažu da je ajvar od cepkanih paprika ukusniji od ajvara s mlevenim paprikama.
Obrok Doručak, Ručak, Užina, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 12 hours
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 12 hours 30 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 3 kg paprika mesnata crvena za ajvar
  • 2 kg paprika tanka za turšiju
  • 300 ml ulja
  • 2 kašike kakao prah bez šećera
  • 2 kašike sirće
  • so

Uputstvo za pripremu

  1. Paprike ispeći, oljuštiti, očistiti od semena i uzduž iscepkati.
  2. Dok ih ljuštimo i cepkamo stavljati ih u đerđev da se cede.
  3. Inače nema ceđenja po celu noć već ih pržimo u sopstvenom softu.
  4. Zagrejati ulje i sipati papriku.
  5. Dodati šećer, sirće i soli po ukusu.
  6. Ajvar pržiti uz neprekidno mešanje 30min.
  7. Vruć ajvar sipati u vruće tegle.
  8. Premazati esencijom (nakvasiš kašičicu esencijom i pređeš preko pune tegle ajvara.)
  9. Vruće tegle zatvoriti i umotati u ćebe.
  10. Ostaviti do sutradan da se ohlade.

Beleške

Umesto mlevenja paprika samo je iscepkajte i dopašće vam se!

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Zimnica, kliknite na link: ZIMNICA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.