Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković

15

Ajvar od cepkanih paprika – mnogi kažu da je ova vrsta ajvara ukusnija od ajvara s mlevenim paprikama.

Ajvar od cepkanih paprika - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković

Ajvar od cepkanih paprika – mnogi kažu da je ajvar od cepkanih paprika ukusniji od ajvara s mlevenim paprikama.

  • 3 kg paprika (mesnata crvena za ajvar)
  • 2 kg paprika (tanka za turšiju)
  • 300 ml ulja
  • 2 kašike kakao prah (bez šećera)
  • 2 kašike sirće
  • so
  1. Paprike ispeći, oljuštiti, očistiti od semena i uzduž iscepkati.
  2. Dok ih ljuštimo i cepkamo stavljati ih u đerđev da se cede.
  3. Inače nema ceđenja po celu noć već ih pržimo u sopstvenom softu.
  4. Zagrejati ulje i sipati papriku.
  5. Dodati šećer, sirće i soli po ukusu.
  6. Ajvar pržiti uz neprekidno mešanje 30min.
  7. Vruć ajvar sipati u vruće tegle.
  8. Premazati esencijom (nakvasiš kašičicu esencijom i pređeš preko pune tegle ajvara.)
  9. Vruće tegle zatvoriti i umotati u ćebe.
  10. Ostaviti do sutradan da se ohlade.
Umesto mlevenja paprika samo je iscepkajte i dopašće vam se!

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Zimnica, kliknite na link: ZIMNICA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!