Ajvar od cepkanih paprika – mnogi kažu da je ova vrsta ajvara ukusnija od ajvara s mlevenim paprikama.
Ajvar od cepkanih paprika – Ljiljana Stanković
Ajvar od cepkanih paprika – mnogi kažu da je ajvar od cepkanih paprika ukusniji od ajvara s mlevenim paprikama.
- 3 kg paprika (mesnata crvena za ajvar)
- 2 kg paprika (tanka za turšiju)
- 300 ml ulja
- 2 kašike kakao prah (bez šećera)
- 2 kašike sirće
- so
- Paprike ispeći, oljuštiti, očistiti od semena i uzduž iscepkati.
- Dok ih ljuštimo i cepkamo stavljati ih u đerđev da se cede.
- Inače nema ceđenja po celu noć već ih pržimo u sopstvenom softu.
- Zagrejati ulje i sipati papriku.
- Dodati šećer, sirće i soli po ukusu.
- Ajvar pržiti uz neprekidno mešanje 30min.
- Vruć ajvar sipati u vruće tegle.
- Premazati esencijom (nakvasiš kašičicu esencijom i pređeš preko pune tegle ajvara.)
- Vruće tegle zatvoriti i umotati u ćebe.
- Ostaviti do sutradan da se ohlade.
Umesto mlevenja paprika samo je iscepkajte i dopašće vam se!
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Zimnica, kliknite na link: ZIMNICA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!