Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

Recept za američke palačinke

0 3

Američke palačinke recept, je pojam koji se veoma traži na Internetu. Imenom “američke palačinke” (imaju još i naziv “kanadske”, i ponekad ih nazivaju hotcakes, griddlecakes, ili flapjacks) se nazivaju palačinke, malo deblje, a užeg prečnika, i obično se služe za doručak, kao grupisane dve ili tri palačinke na tanjiru, prelivene prirodnim ili veštačkim javorovovim sirupom i puterom, a često se služe sa dodacima, kao što su slanina, tost, jaja ili kobasice.

Drugi po popularnosti prelivi uključuju džem, puter od kikirikija, orahe, voće, med, šećer u prahu, šlag, sirup od trske i melasu. Američke palačinke su slične škotskim palačinkama (škotske su nešto manje u prečniku – oko 9 cm, i uobičajeno se služe popodne, u vreme čaja).

Ove debele palačinke prave se od testa koje sadrži jaja, brašno, mleko, i dodatak za rast, kao što je prašak za pecivo. U testo se može još dodavati jogurt, borovnice, jagode, banane, jabuke, komadići čokolade, sira, ili šećer. Začini poput cimeta, vanile i muškatnog oraščića se, takođe, mogu koristiti. Jogurt se dodaje, da bi palačinke dobile vlažnost i mekoću. Američke palačinke bi trebalo da budu delebele oko 1 cm i da budu oko 10 cm u prečniku.

Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online
Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online

Američke palačinke se, obično, služe uz zagrejan javorov sirup ili reš prženu slaninu. Lako se spremaju. Recepti online, kuvar online, vaši omiljeni recepti.
Obrok Desert
Kuhinja Američka
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 10 osoba
Autor Miodrag Ilic

Sastojci

  • 1 kašika prašak za pecivo
  • 1 prstohvat so
  • 1 kašičica šećer
  • 2 komada jaja umućena
  • 30 gr puter
  • 300 ml mleko
  • 225 gr brašno

Uputstvo za pripremu

  1. Najjednostavnije je staviti sve sastojke u bledner i sjediniti. Ako želite, možete i ručno. U brašno dodajte prašak za pecivo, so, šećer, kao i umućena jaja i rastopljen buter.
  2. Zagrejte tiganj u kome ćete peći palačinke.
  3. Prilikom pečenja, gledajte gornju stranu, i kada primetite mehuriće, vreme je da okrenete drugu stranu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.