Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

0
914
Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online
Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online

Američke palačinke recept, je pojam koji se veoma traži na Internetu. Imenom “američke palačinke” (imaju još i naziv “kanadske”, i ponekad ih nazivaju hotcakes, griddlecakes, ili flapjacks) se nazivaju palačinke, malo deblje, a užeg prečnika, i obično se služe za doručak, kao grupisane dve ili tri palačinke na tanjiru, prelivene prirodnim ili veštačkim javorovovim sirupom i puterom, a često se služe sa dodacima, kao što su slanina, tost, jaja ili kobasice.

Drugi po popularnosti prelivi uključuju džem, puter od kikirikija, orahe, voće, med, šećer u prahu, šlag, sirup od trske i melasu. Američke palačinke su slične škotskim palačinkama (škotske su nešto manje u prečniku – oko 9 cm, i uobičajeno se služe popodne, u vreme čaja).

Ove debele palačinke prave se od testa koje sadrži jaja, brašno, mleko, i dodatak za rast, kao što je prašak za pecivo. U testo se može još dodavati jogurt, borovnice, jagode, banane, jabuke, komadići čokolade, sira, ili šećer. Začini poput cimeta, vanile i muškatnog oraščića se, takođe, mogu koristiti. Jogurt se dodaje, da bi palačinke dobile vlažnost i mekoću. Američke palačinke bi trebalo da budu delebele oko 1 cm i da budu oko 10 cm u prečniku.

Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online
Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke se, obično, služe uz zagrejan javorov sirup ili reš prženu slaninu. Lako se spremaju. Recepti online, kuvar online, vaši omiljeni recepti.

  • 1 kašika prašak za pecivo
  • 1 prstohvat so
  • 1 kašičica šećer
  • 2 komada jaja (umućena)
  • 30 gr puter
  • 300 ml mleko
  • 225 gr brašno
  1. Najjednostavnije je staviti sve sastojke u bledner i sjediniti. Ako želite, možete i ručno. U brašno dodajte prašak za pecivo, so, šećer, kao i umućena jaja i rastopljen buter.
  2. Zagrejte tiganj u kome ćete peći palačinke.
  3. Prilikom pečenja, gledajte gornju stranu, i kada primetite mehuriće, vreme je da okrenete drugu stranu.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!