Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

0
1638
Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online
Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online

Američke palačinke recept, je pojam koji se veoma traži na Internetu. Imenom “američke palačinke” (imaju još i naziv “kanadske”, i ponekad ih nazivaju hotcakes, griddlecakes, ili flapjacks) se nazivaju palačinke, malo deblje, a užeg prečnika, i obično se služe za doručak, kao grupisane dve ili tri palačinke na tanjiru, prelivene prirodnim ili veštačkim javorovovim sirupom i puterom, a često se služe sa dodacima, kao što su slanina, tost, jaja ili kobasice.

Drugi po popularnosti prelivi uključuju džem, puter od kikirikija, orahe, voće, med, šećer u prahu, šlag, sirup od trske i melasu. Američke palačinke su slične škotskim palačinkama (škotske su nešto manje u prečniku – oko 9 cm, i uobičajeno se služe popodne, u vreme čaja).

Ove debele palačinke prave se od testa koje sadrži jaja, brašno, mleko, i dodatak za rast, kao što je prašak za pecivo. U testo se može još dodavati jogurt, borovnice, jagode, banane, jabuke, komadići čokolade, sira, ili šećer. Začini poput cimeta, vanile i muškatnog oraščića se, takođe, mogu koristiti. Jogurt se dodaje, da bi palačinke dobile vlažnost i mekoću. Američke palačinke bi trebalo da budu delebele oko 1 cm i da budu oko 10 cm u prečniku.

Američke palačinke za doručak - Recepti i Kuvar online
Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

recepti kuvar palacinke recept za americke palacinke pripremljene za dorucak e1406978928694

Američke palačinke se, obično, služe uz zagrejan javorov sirup ili reš prženu slaninu. Lako se spremaju. Recepti online, kuvar online, vaši omiljeni recepti.

  • 1 kašika prašak za pecivo
  • 1 prstohvat so
  • 1 kašičica šećer
  • 2 komada jaja (umućena)
  • 30 gr puter
  • 300 ml mleko
  • 225 gr brašno
  1. Najjednostavnije je staviti sve sastojke u bledner i sjediniti. Ako želite, možete i ručno. U brašno dodajte prašak za pecivo, so, šećer, kao i umućena jaja i rastopljen buter.
  2. Zagrejte tiganj u kome ćete peći palačinke.
  3. Prilikom pečenja, gledajte gornju stranu, i kada primetite mehuriće, vreme je da okrenete drugu stranu.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!