Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Američke palačinke sa bananom – Recepti i Kuvar online

0

Američke palačinke sa bananom – recept za pripremu ovih palačinki sadrži i pasiranu bananu, za malo veću vlažnost, nego kod običnih. Poslužiti uz komade banane i prelivene javorovim sirupom.

Američke palačinke sa bananom - Recepti i Kuvar online
Američke palačinke sa bananom – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke (imaju još i naziv “kanadske”, i ponekad ih nazivaju hotcakes, griddlecakes, ili flapjacks) se obično služe za doručak, kao naređane dve ili tri palačinke na tanjiru, prelivene prirodnim ili veštačkim javorovovim sirupom i puterom, a često se služe sa dodacima, kao što su slanina, tost, jaja ili kobasice. Drugi po popularnosti prelivi uključuju džem, puter od kikirikija, orahe, voće, med, šećer u prahu, šlag, sirup od trske i melasu. Američke palačinke su slične škotskim palačinkama (škotske su nešto manje u prečniku – oko 9 cm, i uobičajeno se služe popodne, u vreme čaja).

Ove debele palačinke prave se od testa koje sadrži jaja, brašno, mleko, i dodatak za rast, kao što je prašak za pecivo. U testo se može još dodavati jogurt, borovnice, jagode, banane, jabuke, komadići čokolade, sira, ili šećer. Začini poput cimeta, vanile i muškatnog oraščića se, takođe, mogu koristiti. Jogurt se dodaje, da bi palačinke dobile vlažnost i mekoću. Američke palačinke bi trebalo da budu delebele oko 1 cm i da budu oko 10 cm u prečniku.

Najstarije istorijski provereni podaci govore da su se palačinke pravile oko 5 vekova pre nove ere. Pravile su se od pšeničnog brašna, maslinovog ulja, meda i kiselog mleka, a tadašnji ljudi su ih konzumirali za doručak.

Američke palačinke sa bananom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Američke palačinke sa bananom – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke sa bananom - recept za pripremu sadrži pasiranu bananu, za malo veću vlažnost, nego obične palačinke. Poslužiti uz komade banane i prelivene javorovim sirupom.
Obrok Desert, Doručak, Užina, Večera
Kuhinja Američka
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 10 komada

Sastojci

  • 200 gr brašna
  • 25 gr buter
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 prstohvat so
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 komada jajeta
  • 2 komada banane manje, zrele
  • 250 ml mleka
  • vanila aroma
  • javorov sirup za prelivanje

Uputstvo za pripremu

  1. Istopite buter i stavite ga na neko toplo mesto, da stoji istopljen i zagrejan.
  2. U veliku posudu za mešenje, prosejati brašno. Dodati prašak za pecivo, so, cimet i braon šećer.
  3. Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca. Polako dodajte mleko u žumanca, uz mešanje. Ukapajte 1-2 kapi prehrambene arome vanile. Dodajte istopljen buter, uz mešanje. Banane dobro ispasirajte viljuškom i dodajte u masu. Dodajte brašno, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje da se ne prave grudvice. Mešati dok se masa potpuno ne sjedini. Ostavite da odstoji 5 minuta.
  4. Umutite belanca dok masa ne postane čvrsti sneg. Dodati belanca, kašiku po kašiku u masu za palačinke, uz veoma nežno mešanje (prevrtanje).
  5. Zagrejte tiganj sa malo butera ili ulja. Sipajte masu za palačinke, tako da veličina palačinki bude oko 10 cm u prečniku i debljina oko 5 mm. Pecite dok se na gornjoj površini ne pojave mehurići, zatim okrenite. Pecite sa druge strane još oko 1 minut.
  6. Gotove palačinke držite na toplom, dok sve ne budu gotove.

Beleške

Poslužite prelivene sa malo javorovog sirupa, uz nekoliko ekstra komada banane.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.