Bakin grašak – pravi ručak, ručak, koji smo svi jeli sa svojim ukućanima i koji asocira na detinjstvo. Ovom receptu i još mnogo drugih me je naučila baka.


Bakin grašak – Ivana Buzurović – Recepti i Kuvar online
Bakin grašak – pravi ručak, ručak, koji smo svi jeli sa svojim ukućanima i koji asocira na detinjstvo. Ovom receptu i još mnogo drugih me je naučila baka.
- 1 pakovanje graška (smrznutog)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 komad krompir (manji)
- so
- biber
- mirodjija
- ulje
- 350 g junećeg mesa
- Iseckajte glavicu crnog luka i prodnistajte na ulju i ubacite meso iseckano na kockice i dinstajte dok ne omekša.
- Ubacite grašak i krompir, koji ste iseckali na sitne kockice, pa par minuta ga prodinstajte sa mesom. Začinite po ukusu i ubacite mirodjiju ( najbolja bi bila sveža, ali može i sušena)
- Nalijte vodom, tako da prekrijete grašak i kuvajte dok grašak ne bude kuvan. Sitno iscekani beli luk ubacite 10 minuta pre nego što isključite ringlu. Gustinu napravite po ukusu u zavisnosti da li volite čorbastije, ili ne. Grašak služite sa sezonskom salatom.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!