Bakin kolač.
Bakin kolač, sastojci:
- 2 jajeta,
- 125 ml ulja,
- 300 ml mleka,
- 50 g šećera,
- 1 kašičica arome vanile,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 prstohvat soli,
- 300 g brašna.
Bakin kolač, priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca.
- Mikserom umutiti žumanca, šećer, ulje, mleko, aromu vanile i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- Belanca umutiti mikserom sa 1 prstohvatom soli, dodati u smesu od žumanaca i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Aparat za bakin kolač zagrejati, premazati uljem i na sredinu staviti 2 kašike pripremljene smese.
- Poklopiti i par minuta držati poklopac kako bi se smesa ravnomerno rasporedila po kalupu.
- Peći par minuta.
- Odlagati na tanjir.
- Bakin kokač servirati i poslužiti.
Savet: Pre posluživanja kolač možete posuti šećerom u prahu. Ukoliko imate mališane kolač možete premazati nutelom ili eurokremom. Svako od nas ima neki svoj način priprrme ovog kolača. Ovako pripremljen kolač veoma je ukusan i mekan.
Vreme pripreme: 45 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!