Baklava bez kora, iliti kolač sa orasima, brz , jednostavan tradicionalni recept. Sve se meri šoljicom, šoljica na slici je moja mera za sve.
Baklava bez kora, sastojci:
- 6 šoljica brašna,
- 6 šoljica mleka,
- 2 šoljice ulja,
- 2 šoljice griza,
- 150 g mlevenih oraha,
- pola kesice praška za pecivo i
- ulje za podmazivanje tepsije.
Za sirup je potrebno:
- 3 šoljice šećera,
- 2 vanilin šećera i
- 3 šoljice vode.
Baklava bez kora, priprema:
- Dobro sjedinite brašno, ulje, mleko, griz, orahe i prašak za pecivo.
- Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
- Za to vreme napravite sirup: pomešajte šećer, vodu i vanilin šećer, pa sve kuvajte oko pet minuta.
- Vrućim sirupom prelijte ohlađenu koru.
- Kad se prohladi secite po vašem ukusu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!