Baklava bez kora, iliti kolač sa orasima – Verica Poznanović

Baklava bez kora, iliti kolač sa orasima, brz , jednostavan tradicionalni recept. Sve se meri šoljicom, šoljica na slici je moja mera za sve.

Baklava bez kora, sastojci:

  • 6 šoljica brašna,
  • 6 šoljica mleka,
  • 2 šoljice ulja,
  • 2 šoljice griza,
  • 150 g mlevenih oraha,
  • pola kesice praška za pecivo i
  • ulje za podmazivanje tepsije.

Za sirup je potrebno:

  • 3 šoljice šećera,
  • 2 vanilin šećera i
  • 3 šoljice vode.

Baklava bez kora, priprema:

  • Dobro sjedinite brašno, ulje, mleko, griz, orahe i prašak za pecivo.
  • Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
  • Za to vreme napravite sirup: pomešajte šećer, vodu i vanilin šećer, pa sve kuvajte oko pet minuta.
  • Vrućim sirupom prelijte ohlađenu koru.
  • Kad se prohladi secite po vašem ukusu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Baklava bez kora, iliti kolač sa orasima – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.