Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Baklava sa jabukama – Suzana Mitić

13

Baklava sa jabukama –  baklava na drugačiji način, sočna, puna fila. Jabuka i narandža, u kombinaciji, daju predivan ukus.

Baklava sa jabukama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Baklava sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Baklava sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Baklava sa jabukama – baklava na drugačiji način, sočna, puna fila. Jabuka i narandža, u kombinaciji, daju predivan ukus.

za testo:

  • 4 komada jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin secera
  • 14 kasika ulja
  • 14 kasika mleka
  • 17 kasika šećera
  • 17 kasika brašno

za fil:

  • 1,5 kg jabuke
  • 180 gr šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 100 gr narandže (kandirane)
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr orah (mleveni)
  1. Prvo napravite fil.Izrendajte jabuke,dodajte secer,kandirane narandze i kuvajte na laganoj vatri dok ne ispari suvisna tecnost.Dodati cimet,cokoladu i mleven orah.Lepo promesati i ostaviti da se ohladi.
    Odvojiti zumanac od belanaca i umutiti u cvrst sam.Postepeno dodajte zumanca i nastavite mucenje.Polako sipajte secer neprestano muteci.Iskljucite mikser pa polako dodajte jedan po jedan sastojak i mesajte varjacom.Dodajte prasak za pecivo,brasno,mleko ,ulje i vanilin secer.Izmesajte varjacom i pola fila sipati u pleh oblozenim pek pairom.Peci na 200 C 2-3 minuta,izvaditi iz rerne ,sipati ceo fil pa ostatak testa za koru.Sve zajedno dopeci jos 10-ak minuta u zavisnosti od rerne.
  2. Uzivati u divnom i socnom ukusu.
  3. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!