Baklava sa jabukama – Suzana Mitić

Baklava sa jabukama –  baklava na drugačiji način, sočna, puna fila. Jabuka i narandža, u kombinaciji, daju predivan ukus.

Baklava sa jabukama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Baklava sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Baklava sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Baklava sa jabukama – baklava na drugačiji način, sočna, puna fila. Jabuka i narandža, u kombinaciji, daju predivan ukus.

za testo:

  • 4 komada jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin secera
  • 14 kasika ulja
  • 14 kasika mleka
  • 17 kasika šećera
  • 17 kasika brašno

za fil:

  • 1,5 kg jabuke
  • 180 gr šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 100 gr narandže (kandirane)
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr orah (mleveni)
  1. Prvo napravite fil.Izrendajte jabuke,dodajte secer,kandirane narandze i kuvajte na laganoj vatri dok ne ispari suvisna tecnost.Dodati cimet,cokoladu i mleven orah.Lepo promesati i ostaviti da se ohladi.
    Odvojiti zumanac od belanaca i umutiti u cvrst sam.Postepeno dodajte zumanca i nastavite mucenje.Polako sipajte secer neprestano muteci.Iskljucite mikser pa polako dodajte jedan po jedan sastojak i mesajte varjacom.Dodajte prasak za pecivo,brasno,mleko ,ulje i vanilin secer.Izmesajte varjacom i pola fila sipati u pleh oblozenim pek pairom.Peci na 200 C 2-3 minuta,izvaditi iz rerne ,sipati ceo fil pa ostatak testa za koru.Sve zajedno dopeci jos 10-ak minuta u zavisnosti od rerne.
  2. Uzivati u divnom i socnom ukusu.
  3. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Baklava sa jabukama – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.