Baklava sa jagodama – Kristina Gašpar

0

Baklava sa višnjama, sa orasima, sa kokosom, sa suvim grožđem… A zašto ne bi mogla i baklava sa jagodama?!

Najpopularnija baklava je sa višnjama. Ali dok ne stignu višnje, može i ukusna baklava sa jagodama…

Baklava sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Baklava sa jagodama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Baklava sa jagodama, sastojci:

  • 1 kg jagoda (okvirno)
  • 500 g tankih kora (12 kora)
  • 3 jajeta
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl jogurta
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika vanilin šećera
  • 24 kašike griza (za svaku štrudlu po 4)

Sirup:

  • 600 g šećera
  • 6 dl vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 limuna
Baklava sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Baklava sa jagodama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Baklava sa jagodama, priprema:

  • Jagode očistite i isecite na manje komade.
  • Umutite jaja, jogurt, gaziranu vodu, šećer i vanilin šećer.
  • Za svaku štrudlu spajajte po dve kore.
  • Prvu koru premažite sa 5-6 kašika fila, pospite sa 2 kašike griza, stavite drugu koru, po njoj poređajte komadiće jagoda i pospite sa 2 kašike griza.
  • Uvijte štrudlu.
  • Postupak ponavljate dok ne utrošite sve kore.
  • Ređajte u podmazan pleh.
  • Isecite štrudle na željene komade i premažite sa nekoliko kašika fila.
  • Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.

Za sirup prokuvajte vodu i šećer, nekoliko minuta od momenta kada provri.

  • Dodajte iseckan limun i vanilin šećer.
  • Isključite ringlu i ostavite da se „krčka“ dok se ringla ne ohladi.
  • Mlaku baklavu prelijte mlakim sirupom.Količinu sirupa prilagodite ukusu, plus/minus.
Baklava sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Baklava sa jagodama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ukoliko imate više od 12 kora, sastojke podelite na srazmerni broj delova.

Baklava sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Baklava sa jagodama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.