Banatska masna pogača.
Banatska masna pogača, sastojci:
- 1 kg brašna,
- 1 svež kvasac,
- čaša mleka,
- čaša vode,
- so i mast.
Banatska masna pogača, priprema:
- Rastvoriti kvasac u malo mlakog mleka, pa kada je nadošlo sipati brašno. Dodati soli i postepeno dodavati po potrebi mlake vode da se zamesi ne mnogo tvrdo testo.
- Razvući testo oklagijom što tanje pa premazati mašću.
- Preklopiti sa sve četiri strane, ostaviti da odstoji 10 – 15 minuta, pa postupak ponoviti još dva puta.
- Nakon toga rasklagijati pogaču, staviti u pleh, izbosti viljuškom i peći u umereno toploj rerni.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!