Banatska masna pogača - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online
Banatska masna pogača - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online

Banatska masna pogača.

Banatska masna pogača, sastojci:

  • 1 kg brašna,
  • 1 svež kvasac,
  • čaša mleka,
  • čaša vode,
  • so i mast.

Banatska masna pogača, priprema:

  • Rastvoriti kvasac u malo mlakog mleka, pa kada je nadošlo sipati brašno. Dodati soli i postepeno dodavati po potrebi mlake vode da se zamesi ne mnogo tvrdo testo.
  • Razvući testo oklagijom što tanje pa premazati mašću.
  • Preklopiti sa sve četiri strane, ostaviti da odstoji 10 – 15 minuta, pa postupak ponoviti još dva puta.
  • Nakon toga rasklagijati pogaču, staviti u pleh, izbosti viljuškom i peći u umereno toploj rerni.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!