Banatska masna pogača – Nada Georgijev-Gačić

Banatska masna pogača.

Banatska masna pogača, sastojci:

  • 1 kg brašna,
  • 1 svež kvasac,
  • čaša mleka,
  • čaša vode,
  • so i mast.

Banatska masna pogača, priprema:

  • Rastvoriti kvasac u malo mlakog mleka, pa kada je nadošlo sipati brašno. Dodati soli i postepeno dodavati po potrebi mlake vode da se zamesi ne mnogo tvrdo testo.
  • Razvući testo oklagijom što tanje pa premazati mašću.
  • Preklopiti sa sve četiri strane, ostaviti da odstoji 10 – 15 minuta, pa postupak ponoviti još dva puta.
  • Nakon toga rasklagijati pogaču, staviti u pleh, izbosti viljuškom i peći u umereno toploj rerni.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Banatska masna pogača – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.