Baš je glupo biti principijelan, al’ kad zapnem za nešto, nema šanse da odstupim. Odavno već merkam post sa pričom o Daretu (mada je i Mare sjajan lik, ali, šta ćete, onaj prvi, Darko Mitrović, nosi neko prokletstvo sa sobom, pa zato prednjači u toj medijskoj intrigi), pa sam odlučio: ništa sa Neta, sve mora da bude domaća radinost. Šta to znači? Znači da svaka fotografija koja ilustruje priču mora da bude moja, nikako skinuta s Gugl pretrage ili s Fejsbuk profila. I, šta se dogodilo? Pogledajte sami – vidite li negde Dareta? Nema ga. Tu je samo Mare. Da li je u pitanju Marfijev, Darfijev, Maretov ili neki četvrti zakon teško je reći, ali: kad god došetam do studija iz kog emituju “Mentalno razgibavanje 2.0”, tamo bude samo Marko Stepanovic. Darko je po defaultu već zaždio, jer ga obično sustigne neka muka koju onda u trku rešava.

Tako je bilo i pre par dana kad sam nakon završenog “Razgibavanja” došao da načinim fotku s naglaskom na Dareta. Već na ulaznim vratima njihove mnogoljudne, gigantske internacionalne korporacije zvane Podroom Media slutnja da je knjiga spala na jedno slovo pokazala se ispravnom. Ako analizirate donju polovinu gornje slike, u sredini ćete nazreti mene, a sasvim levo samo jednu siluetu; naravno, bio je to Marko koji je krenuo u podrum (srednja slika), a pritom me ljubazno pozvao da siđem i ja i izbliza razgledam monstruozno veliki studio (donja slika) s gomilom Nojmanovih mikrofona, stokanalnom miksetom preuzetom od grupe Pink Flojd nakon finalizacije albuma “Dark side of the moon” i sa farmom kompjutera koju su im poklonili Lari i Sergej. Slikao sam samo Marka, a Darka ćete morati sami da zamislite. Princip je princip, molim lepo.

Darko Mitrović je tema novog nastavka mog serijala pod nazivom “SAM PROTIV SVIH” / Sezona II, epizoda 3. To je moja lična Fejsbuk serija, u stvari “sapunica” o ljudima koje poznajem, a pobednici su na poprištu borbe za vlastitu ideju, mesto pod suncem i, u krajnjoj instanci, za materijalni opstanak. U konkurenciji nisu oni uobičajeni pomaci kad, recimo, otvorite kafić, započnete posao Uber takstiste ili krenete sa gajenjem pečuraka. Ne. Govorim o ljudima čije delo je odjeknulo dalje od šanka s pićima, volana taksija ili pijačne tezge i steklo opipljivu medijsku težinu i publiku o kojoj možete samo da sanjate. Njihovo osvajanje slobode nije paušalno niti ograničenog roka trajanja. Ono je suštinsko i dokaz da se velike bitke mogu dobijati bez mejnstrim podrške.

Ljudi, ne mogu da verujem… Potroših sav prostor pričajući o svemu drugom, samo ne o junaku moje treće epizode. Ne verujte kad kažu da je treća – sreća. Ništa bez četvrte. Darko, ovo je izgleda bio samo probni kasting. Ne samo da je bila priča bez slike, ovo je bila priča bez priče! 1f642🙂

Ali ja ne odustajem. Neki ljudi to zaista zaslužuju.

Izvor: Zoran Modli, Fejsbuk stranica

PROČITAJTE INTERVJU SA ZORANOM MODLIJEM

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!