Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Bataci iz rerne – Jadranka Blažić

0

Bataci iz rerne – recept za dve osobe na hrono ishrani.

Bataci iz rerne - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bataci iz rerne – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Bataci iz rerne - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bataci iz rerne – Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Bataci iz rerne - recept za dve osobe na hrono ishrani.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 2 komada pileca bataka i karabataka
  • so
  • biber
  • začini

Uputstvo za pripremu

  1. Za mene je ovo jedna od najbrzih varijanti rucka, a i spremanja obroka za poneti mojim momcima. Ne znam koliko se da primetiti na slici, ali u pitanju su batak i karabatak zajedno bez kostiju i koze. Posto ih pecem u rerni, samo malo cetkicom namazem tepsiju sa uljem i stavim batake.
  2. Kada ih poredjam u tepsiju, posolim i pospem zacinima koje momci prohtevaju za taj dan i ubacim u rernu zagrejanu na 220C.
  3. Posto je piletina u pitanju, ne treba mnogo vremena da se ispece. Batake ne pokrivam, ne diram dok se pece, niti prevrcem. Kada dobije lepu boju i kada viljuska lako prolazi kroz meso, gotovo je. isto tako se zna da je gotovo kada sva voda ukuva sto je izasla iz mesa. Uz obilnu salatu, rucak je fenomenalan.
    Bataci iz rerne - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Beleške

Najbolje je da tepsija bude knap za kolicinu mesa. Ako je veca, onda ima praznog prostora i voda brze ispari, pa meso ne bude fino socno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.