Bataci na grilu - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bataci na grilu - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Bataci na grilu – najbrže i najjednostavnije spremanje mesa. Batak zajedno sa karabatakom je  naš omiljeni deo mesa i najradije njega spremamo za kuvanje i pečenje.

Uvek kupujemo već gotove batake skinute sa kostiju ali nije problem ni sami to da uradimo. Uglavnom jedan je težine približno 250 gr i to je dovoljno za jednu porciju.

Bataci na grilu - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bataci na grilu – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>

Bataci na grilu – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

2a1

Bataci na grilu – najbrže i najjednostavnije spremanje mesa. Batak zajedno sa karabatakom je naš omiljeni deo mesa i najradije njega spremamo za kuvanje i pečenje.

  • 250 gr batak i karabatak (skinut sa kosti)
  • 0,25 kašičice soli
  • 0,16 kašičice bibera (mleven)
  • 0,16 kašičice belog luka (prah)
  • 0,16 kašičice crnog luka (prah)
  • 0,16 kašičice origana (seckanog suvog)
  • 1 kašika ulja
  1. Meso dobro izlupati sa obe strane sa čekićem za meso. Ja začinim samo unutrašnju stranu mesa (onu što je bila do kostiju). Moji momci vole samo da bude začinjeno sa so i biber ali sebi kada spremam onda stavim još beli i crni luk u prahu, a volim da pospem i sa origanom. Uglavnom, da se meso začini to je individualno i svako to čini po svom ukusu.
  2. Stavlja se spremljeno meso na vreo gril. Pošto ja baš i ne volim da ribam svaki put gril posle upotrebe, meso uvek stavim izmedju alu folije koju namažem uljem. Kada se tako peče meso, pojačavamo mu sočnost jer sporije isparavaju sokovi iz mesa, a i brže se ispeče.
  3. Moj elektricni gril baš i nije najbolji, tako da ga uvek držim na najjače i ovako spremljeno meso bude gotovo najkasnije za 10 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!