Bavarske perece - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Bavarske perece - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Bavarske perece su idealne za hladne zimske dane. Iako visibabe uveliko cvetaju, kao da je proleće a ne januar mesec ja sam odlučila da malo obradujem moje ukućane.

Spolja hrskave a unutra meke, fino slane poslužite ih uz pivo i pastu od maslina. Uživaćete u svakom zalogaju. Tajna ovih pereca u istovremnoj hrskavosti i mekoći krije se u tome što se prvo kuvaju a kasnije zapeku u rerni.

Bavarske perece, sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica putera
  • 1 žumance
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice šećera

Za premaz nepečenih pereca:

  • 1 neumućeno belance

Za kuvanje pereca:

  • 1 litar vode
  • 20 g sode bikarbone
  • 1 kašika soli
Bavarske perece - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Bavarske perece – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Bavarske perece, priprema:

  • Polovinu brašna sipati u veću posudu.
  • Dodati puter, so, šećer, suvi kvasac. Dodati mlako mleko. Sve sjediniti pa dodati preostalo brašno.
  • Umesiti fino glatko testo pokriti testo krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na manje loptice i ostaviti 10 minuta da odmore.
  • Radnu površinu posuti sa brašnom, pa nadošlu lopticu istani u duži valjak. Oblikovati perecu i ostaviti 5 minuta da odmori. Tako uraditi sa svim lopticama.
  • U veću šerpu sipati vodu i pustiti da provri. Kad provri skloniti sa ringle dodati so i sodu bikarbonu. Promešati i vratiti na ringlu.
  • Uz pomoć rešetkaste šire kašike, spuštati u vrelu vodu perece.
  • Bariti perece oko 1 minut.
  • U tepsiju stavljati obarene perece, premazati ih sa neumućenim belancetom i posuti sa krupnom morskom soli.
  • Peći u zagrejanoj rerni 40minuta na 200 °C.
  • Vruće perece premažite sa uljem, ja sam premazala sa domaćim maslinovim uljem.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!