Bavarske perece – Dijana Popović

Bavarske perece su idealne za hladne zimske dane. Iako visibabe uveliko cvetaju, kao da je proleće a ne januar mesec ja sam odlučila da malo obradujem moje ukućane.

Spolja hrskave a unutra meke, fino slane poslužite ih uz pivo i pastu od maslina. Uživaćete u svakom zalogaju. Tajna ovih pereca u istovremnoj hrskavosti i mekoći krije se u tome što se prvo kuvaju a kasnije zapeku u rerni.

Bavarske perece, sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica putera
  • 1 žumance
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice šećera

Za premaz nepečenih pereca:

  • 1 neumućeno belance

Za kuvanje pereca:

  • 1 litar vode
  • 20 g sode bikarbone
  • 1 kašika soli
Bavarske perece - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Bavarske perece – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Bavarske perece, priprema:

  • Polovinu brašna sipati u veću posudu.
  • Dodati puter, so, šećer, suvi kvasac. Dodati mlako mleko. Sve sjediniti pa dodati preostalo brašno.
  • Umesiti fino glatko testo pokriti testo krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na manje loptice i ostaviti 10 minuta da odmore.
  • Radnu površinu posuti sa brašnom, pa nadošlu lopticu istani u duži valjak. Oblikovati perecu i ostaviti 5 minuta da odmori. Tako uraditi sa svim lopticama.
  • U veću šerpu sipati vodu i pustiti da provri. Kad provri skloniti sa ringle dodati so i sodu bikarbonu. Promešati i vratiti na ringlu.
  • Uz pomoć rešetkaste šire kašike, spuštati u vrelu vodu perece.
  • Bariti perece oko 1 minut.
  • U tepsiju stavljati obarene perece, premazati ih sa neumućenim belancetom i posuti sa krupnom morskom soli.
  • Peći u zagrejanoj rerni 40minuta na 200 °C.
  • Vruće perece premažite sa uljem, ja sam premazala sa domaćim maslinovim uljem.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bavarske perece – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.