Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić

Bela jagnjeća čorba – jagnječu čorbu, slično spremam kao i teleću, probajte možda se i vama svidi. Ja lično je obožavam. Ne volim iz nekog razloga da dodajem paradajz i papriku kako neki prave, ali je i to opcija.

Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Bela jagnjeća čorba – jagnječu čorbu, slično spremam kao i teleću, probajte možda se i vama svidi. Ja lično je obožavam. Ne volim iz nekog razloga da dodajem paradajz i papriku kako neki prave, ali je i to opcija.

  • 500 gr jagnjetine (meso od vrata, iseckano na kockice)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
  • 2 komada šargarepe (seckane na kockice)
  • 2 komada jaja (žumance)
  • 200 ml kisele pavlake
  • celer
  • 1 list lovora
  • peršun
  • so
  • biber
  • brašno
  • aleva paprika
  • 2 komada krompir (seckan na kockice (opciono))
  • limun
  1. Meso operete i isečete na kockice, ukoliko ima masti, možete da odstranite ako neko ne voli.
  2. Na ulju propržite crni luk dok ne dobije zlatnu boju, potom dodajte meso i propžite još malo.
  3. Dodajte celer, peršun i šargarepu. I dinstajte još malo.
    *U ovom procesu možete dodati paradajz pire (30gr) i začine ako želite običnu jagnjeću čorbu. I onda preskočite poslednji korak sa pavlakom.
  4. Naspite oko 1,5 litar vode, a opciono možete i bistru supu (voda sa dve kocke supe). Ja lično koristim običnu vodu.
  5. Ubacite lovor, krompir, biber i so. Kuvajte oko 20 minuta.
  6. U posebnu posudu odlite malo supe i dodajte alevu papriku i brašno, izmeštajte dok ne dobijete glatku tečnost bez grudvica i postepeno uz mešanje vratite u čorbu.
  7. Kuvajte dok svo povrće i meso ne omekšaju. Onda u posebnu posudu umutite žumanca i pavlaku i dodajte postepeno u vruću supu i kuvajte još oko 5-10minuta.
  8. Nacedite limun ili isecite limun na kriške i poslužite uz čorbu.
    Svež peršun sitno seckan pospite preko čorbe.
    Čorba se služi vruća.
 Ana Vuletić

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.