Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić

0

Bela jagnjeća čorba – jagnječu čorbu, slično spremam kao i teleću, probajte možda se i vama svidi. Ja lično je obožavam. Ne volim iz nekog razloga da dodajem paradajz i papriku kako neki prave, ali je i to opcija.

Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Bela jagnjeća čorba - jagnječu čorbu, slično spremam kao i teleću, probajte možda se i vama svidi. Ja lično je obožavam. Ne volim iz nekog razloga da dodajem paradajz i papriku kako neki prave, ali je i to opcija.
Obrok Predjelo, Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr jagnjetine meso od vrata, iseckano na kockice
  • 1 glavica crnog luka sitno seckanog
  • 2 komada šargarepe seckane na kockice
  • 2 komada jaja žumance
  • 200 ml kisele pavlake
  • celer
  • 1 list lovora
  • peršun
  • so
  • biber
  • brašno
  • aleva paprika
  • 2 komada krompir seckan na kockice (opciono)
  • limun

Uputstvo za pripremu

  1. Meso operete i isečete na kockice, ukoliko ima masti, možete da odstranite ako neko ne voli.
  2. Na ulju propržite crni luk dok ne dobije zlatnu boju, potom dodajte meso i propžite još malo.
  3. Dodajte celer, peršun i šargarepu. I dinstajte još malo. *U ovom procesu možete dodati paradajz pire (30gr) i začine ako želite običnu jagnjeću čorbu. I onda preskočite poslednji korak sa pavlakom.
  4. Naspite oko 1,5 litar vode, a opciono možete i bistru supu (voda sa dve kocke supe). Ja lično koristim običnu vodu.
  5. Ubacite lovor, krompir, biber i so. Kuvajte oko 20 minuta.
  6. U posebnu posudu odlite malo supe i dodajte alevu papriku i brašno, izmeštajte dok ne dobijete glatku tečnost bez grudvica i postepeno uz mešanje vratite u čorbu.
  7. Kuvajte dok svo povrće i meso ne omekšaju. Onda u posebnu posudu umutite žumanca i pavlaku i dodajte postepeno u vruću supu i kuvajte još oko 5-10minuta.
  8. Nacedite limun ili isecite limun na kriške i poslužite uz čorbu. Svež peršun sitno seckan pospite preko čorbe. Čorba se služi vruća.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.