Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Bela jagnjeća čorba – jagnječu čorbu, slično spremam kao i teleću, probajte možda se i vama svidi. Ja lično je obožavam. Ne volim iz nekog razloga da dodajem paradajz i papriku kako neki prave, ali je i to opcija.

Bela jagnjeća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Bela jagnjeća čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

IMG 20151212 131612

Bela jagnjeća čorba – jagnječu čorbu, slično spremam kao i teleću, probajte možda se i vama svidi. Ja lično je obožavam. Ne volim iz nekog razloga da dodajem paradajz i papriku kako neki prave, ali je i to opcija.

  • 500 gr jagnjetine (meso od vrata, iseckano na kockice)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
  • 2 komada šargarepe (seckane na kockice)
  • 2 komada jaja (žumance)
  • 200 ml kisele pavlake
  • celer
  • 1 list lovora
  • peršun
  • so
  • biber
  • brašno
  • aleva paprika
  • 2 komada krompir (seckan na kockice (opciono))
  • limun
  1. Meso operete i isečete na kockice, ukoliko ima masti, možete da odstranite ako neko ne voli.
  2. Na ulju propržite crni luk dok ne dobije zlatnu boju, potom dodajte meso i propžite još malo.
  3. Dodajte celer, peršun i šargarepu. I dinstajte još malo.
    *U ovom procesu možete dodati paradajz pire (30gr) i začine ako želite običnu jagnjeću čorbu. I onda preskočite poslednji korak sa pavlakom.
  4. Naspite oko 1,5 litar vode, a opciono možete i bistru supu (voda sa dve kocke supe). Ja lično koristim običnu vodu.
  5. Ubacite lovor, krompir, biber i so. Kuvajte oko 20 minuta.
  6. U posebnu posudu odlite malo supe i dodajte alevu papriku i brašno, izmeštajte dok ne dobijete glatku tečnost bez grudvica i postepeno uz mešanje vratite u čorbu.
  7. Kuvajte dok svo povrće i meso ne omekšaju. Onda u posebnu posudu umutite žumanca i pavlaku i dodajte postepeno u vruću supu i kuvajte još oko 5-10minuta.
  8. Nacedite limun ili isecite limun na kriške i poslužite uz čorbu.
    Svež peršun sitno seckan pospite preko čorbe.
    Čorba se služi vruća.
 Ana Vuletić

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!