Biftek u pivu, hrono ručak. Kombinacija za hrono ručak, koju možete konzumirati do dva puta nedeljno.
Biftek u pivu – hrono ručak – Recepti i Kuvar online
Biftek u pivu, hrono ručak. Kombinacija za hrono ručak, koju možete konzumirati do dva puta nedeljno.
- 350 gr junećeg bifteka (količinu bi trebalo uskladiti sa visinom)
- 1 glavica crnog luka
- 1 komad šargarepe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašno od spelte
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1 kašičica vinskog sirćeta
- 2,5 dl piva
- korica pomorandže
- 1 komad lovorov list
- 1 grančica majcine dusice
- so
- biber
Prilog:
- 6 kašika taljatela (kuvanih, prema uputstvu sa pakovanja, 3 kašike po osobi)
- Biftek bi trebalo da bude debljine oko 3 cm.
- U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite biftek sa obe strane da dobije zlatnu boju. Posolite i pobiberite.
- Dodajte iseckani crni luk i šargarepu.
- Kada luk dobije staklast izgled, skinuti ga sa vatre i dodati pivo i sirće. Vratite na vatru.
- Dodajte smeđi šećer, senf, majčinu dušicu, lovorov list i koricu pomorandže. Blago promešajte.
- Čim počne da vri, smanjite vatru, poklopite i dinstajte još 1h i 45 minuta.
- Kad je biftek pri kraju, skuvajte 6 kašika taljatela, prema uputstvu sa pakovanja.
- Servirajte biftek uz 3 kašike kuvanih taljatela, po osobi. Prijatno!
Ako ne smete konzumirati alkohol, pivo zamenite bezalkoholnim pivom, a vinsko sirće izbacite iz sastojaka.
Recept je usklađen prema konceptu hrono ishrane dr Alana Delaboa (Alain Delabos).
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!