Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Biftek u pivu – hrono ručak – Recepti i Kuvar online

0

Biftek u pivu, hrono ručak. Kombinacija za hrono ručak, koju možete konzumirati do dva puta nedeljno.

Biftek u pivu - hrono ručak - Recepti i Kuvar online - ilustracija - Pixabay
Biftek u pivu – hrono ručak – Recepti i Kuvar online – ilustracija – Pixabay
Biftek u pivu - hrono ručak - Recepti i Kuvar online - ilustracija - Pixabay
Štampanje

Biftek u pivu - hrono ručak - Recepti i Kuvar online

Biftek u pivu, hrono ručak. Kombinacija za hrono ručak, koju možete konzumirati do dva puta nedeljno.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 2 hours
Ukupno vreme 2 hours 10 minutes
Broj osoba 2 osobe, visine 170 cm

Sastojci

  • 350 gr junećeg bifteka količinu bi trebalo uskladiti sa visinom
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 komad šargarepe
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika brašno od spelte
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1 kašičica vinskog sirćeta
  • 2,5 dl piva
  • korica pomorandže
  • 1 komad lovorov list
  • 1 grančica majcine dusice
  • so
  • biber

Prilog:

  • 6 kašika taljatela kuvanih, prema uputstvu sa pakovanja, 3 kašike po osobi

Uputstvo za pripremu

  1. Biftek bi trebalo da bude debljine oko 3 cm.
  2. U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite biftek sa obe strane da dobije zlatnu boju. Posolite i pobiberite.
  3. Dodajte iseckani crni luk i šargarepu.
  4. Kada luk dobije staklast izgled, skinuti ga sa vatre i dodati pivo i sirće. Vratite na vatru.
  5. Dodajte smeđi šećer, senf, majčinu dušicu, lovorov list i koricu pomorandže. Blago promešajte.
  6. Čim počne da vri, smanjite vatru, poklopite i dinstajte još 1h i 45 minuta.
  7. Kad je biftek pri kraju, skuvajte 6 kašika taljatela, prema uputstvu sa pakovanja.
  8. Servirajte biftek uz 3 kašike kuvanih taljatela, po osobi. Prijatno!
    Biftek u pivu - hrono ručak - Recepti i Kuvar online - ilustracija - Pixabay

Beleške

Napomena:Ako ne smete konzumirati alkohol, pivo zamenite bezalkoholnim pivom, a vinsko sirće izbacite iz sastojaka.Recept je usklađen prema konceptu hrono ishrane dr Alana Delaboa (Alain Delabos).

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.