Biljanine oblande – Jelica Podraščanin

Biljanine oblande.

Biljanine oblande, sasstojci:

  • 1 velike oblande,

a za fil:

  • jedna i po šolja za belu kafu mleka,
  • 3 šolje za belu kafu šećera,
  • 2 kašike kakaoa ili 50 gr čokolade za kuvanje,
  • 1 margarin,
  • 150 gr mlevenih oraha i
  • 400 gr mlevenog keksa.

Biljanine oblande, priprema:

  • U veću šerpu nasuti šećer, kakao i promešati pa dodati mleko i ponovo izmešati i staviti  na ringlu da se otopi uz stalno mešanje. Nije potrebno da provri već samo da se otopi šećer.
  • Kada se šećer otopio, dodati margarin isečen na sitnije komade i mešati da se margarin otopi.
  • Kada se margarin otopi, dodati mlevene orahe i mleveni keks i izmešati da se dobije ujednačena masa.
  • Dobijenim filom se odmah mogu mazati oblande. Na jednu obladnu stavljati 3 sipaće kašike fila i fil rasporediti po oblandi sa većim kockama i staviti sledeću koru i fil i tako uraditi i sa još dve oblande. Na zadnju oblandu se ne stavlja fil.
  • Preko zadnje oblande staviti tepsiju, da bi se oblande zalepile i ostaviti je do sutra.
  • Sutradan oblandu možete seći i ređati na tacnu.

Oblanda se priprema oko 30 minuta i dovoljna je za više osoba

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Biljanine oblande – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.