Biljanine oblande.
Biljanine oblande, sasstojci:
- 1 velike oblande,
a za fil:
- jedna i po šolja za belu kafu mleka,
- 3 šolje za belu kafu šećera,
- 2 kašike kakaoa ili 50 gr čokolade za kuvanje,
- 1 margarin,
- 150 gr mlevenih oraha i
- 400 gr mlevenog keksa.
Biljanine oblande, priprema:
- U veću šerpu nasuti šećer, kakao i promešati pa dodati mleko i ponovo izmešati i staviti na ringlu da se otopi uz stalno mešanje. Nije potrebno da provri već samo da se otopi šećer.
- Kada se šećer otopio, dodati margarin isečen na sitnije komade i mešati da se margarin otopi.
- Kada se margarin otopi, dodati mlevene orahe i mleveni keks i izmešati da se dobije ujednačena masa.
- Dobijenim filom se odmah mogu mazati oblande. Na jednu obladnu stavljati 3 sipaće kašike fila i fil rasporediti po oblandi sa većim kockama i staviti sledeću koru i fil i tako uraditi i sa još dve oblande. Na zadnju oblandu se ne stavlja fil.
- Preko zadnje oblande staviti tepsiju, da bi se oblande zalepile i ostaviti je do sutra.
- Sutradan oblandu možete seći i ređati na tacnu.
Oblanda se priprema oko 30 minuta i dovoljna je za više osoba
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!