Biskviti s celerom – Kristina Gašpar

Biskviti s celerom – sastavljala sam recepte za decu. Trebalo je dobro upakovati namirnice koje deca ne prihvataju uvek. Došao je na red celer. Tako su nastali ovi ukusni biskviti.

Biskviti s celerom – Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Biskviti s celerom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

 

 

Biskviti s celerom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Biskviti s celerom – sastavljala sam recepte za decu. Trebalo je dobro upakovati namirnice koje deca ne prihvataju uvek. Došao je na red celer. Tako su nastali ovi ukusni biskviti.

  • 150 gr brašna
  • 100 gr krem sira
  • 50 gr maslaca
  • 0,33 kašičice praška za pecivo
  • 4 kašike rendanog celera (3-4 kašike)
  • biber (po ukusu)
  • 30 ml vode
  • beli luk u prahu (po ukusu)
  1. Zagrejati pola količine maslaca i pržiti celer na srednjoj temperaturi dok blago ne porumeni.
  2. Mešati povremeno.
  3. Dok se celer prži, sjedniti brašno, sir, prašak za pecivo i ostatak maslaca – izraditi smesu trljanjem.
  4. Kada je celer gotov, dodati navedene začine (1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice bibera i prstohvat belog luka u prahu).
  5. Dodati vodu, malo prohladiti i sipati u smesu od brašna.
  6. Izmešati sve sastojke.
  7. Na papiru za pečenje oblikovati biskvite – stavljati po kašičicu smese i malo pritisnuti.
  8. Od ove količine ćete dobiti 15-tak biskvita.

  9. Uključite rernu na 200-220 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.

  10. Dok se rerna zagreje, biskviti treba da odstoje.

  11. Pecite biskvite 15-tak minuta, tj. dok blago ne porumene.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Biskviti s celerom – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.