Bolonjeze sa školjkama – bolonjeze je omiljen preliv za špagete i ostalu testeninu. Lako i brzo se sprema, a rezultat je fenomenalan.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Bolonjeze sa školjkama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Bolonjeze sa školjkama – bolonjeze je omiljen preliv za špagete i ostalu testeninu. Lako i brzo se sprema, a rezultat je fenomenalan.
- 500 gr mleveno pilece meso
- 300 gr testenine (pre kuvanja)
- 700 ml paradajza (naseckanog zrelog)
- 2 komada crnog luka (veći)
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica origana (suvog)
- so (biber)
- 1 prstohvat sode bikarbone
- 50 ml ulja
- Paradajz popariti u vreloj vodi, da lakse oljustite ljusku sa njega. Kada ste ga oljustili isecite paradajz na kockice, dovoljno je 1x1x1cm.
- Crni luk ocistiti, iseckati na sitne kockice i staviti u zagrejano ulje da se dinsta posoljen, na slabijoj temperaturi. Dinstajte ga poklopljenog da ima sto vise sopstvenih sokova. Kada se dinstalo 5 minuta, dodajte sodu bikarbonu i promesajte. U ovom jelu ce se soda odlicno pokazati, jer ce skroz izdinstati luk vec za minut, a daje slast i sacuva se sva tecnost od luka. Posle par minuta dodajte mleveno meso i za pocetak pojacajte temperaturu. Mesajte sve vreme da bi se meso fino razdvojilo. Kada se meso skroz razdvojilo i promenilo boju, dodajte iseckan paradajz, biber i oregano.
- Neka vri na slaboj temperaturi dok paradajz ne bude skroz skuvan. Za to vreme skuvajte testeninu po uputstvu na pakovanju, da bude adente. Kada je testenina skuvana, procedite je i ne ispirajte je.
- Kada je preliv gotov ubacite beli luk na sitno rende nariban i promesajte, a ako treba posolite jos. Sada sjedinite testeninu i preliv i to je to, gozba moze da pocne.