Bolonjeze sa školjkama – Jadranka Blažić

0

Bolonjeze sa školjkama – bolonjeze je omiljen preliv za špagete i ostalu testeninu. Lako i brzo se sprema, a rezultat je fenomenalan.

Bolonjeze sa školjkama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bolonjeze sa školjkama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Bolonjeze sa školjkama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bolonjeze sa školjkama – Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Bolonjeze sa školjkama - bolonjeze je omiljen preliv za špagete i ostalu testeninu. Lako i brzo se sprema, a rezultat je fenomenalan.
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr mleveno pilece meso
  • 300 gr testenine pre kuvanja
  • 700 ml paradajza naseckanog zrelog
  • 2 komada crnog luka veći
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica origana suvog
  • so biber
  • 1 prstohvat sode bikarbone
  • 50 ml ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Paradajz popariti u vreloj vodi, da lakse oljustite ljusku sa njega. Kada ste ga oljustili isecite paradajz na kockice, dovoljno je 1x1x1cm.
  2. Crni luk ocistiti, iseckati na sitne kockice i staviti u zagrejano ulje da se dinsta posoljen, na slabijoj temperaturi. Dinstajte ga poklopljenog da ima sto vise sopstvenih sokova. Kada se dinstalo 5 minuta, dodajte sodu bikarbonu i promesajte. U ovom jelu ce se soda odlicno pokazati, jer ce skroz izdinstati luk vec za minut, a daje slast i sacuva se sva tecnost od luka. Posle par minuta dodajte mleveno meso i za pocetak pojacajte temperaturu. Mesajte sve vreme da bi se meso fino razdvojilo. Kada se meso skroz razdvojilo i promenilo boju, dodajte iseckan paradajz, biber i oregano.
  3. Neka vri na slaboj temperaturi dok paradajz ne bude skroz skuvan. Za to vreme skuvajte testeninu po uputstvu na pakovanju, da bude adente. Kada je testenina skuvana, procedite je i ne ispirajte je.
  4. Kada je preliv gotov ubacite beli luk na sitno rende nariban i promesajte, a ako treba posolite jos. Sada sjedinite testeninu i preliv i to je to, gozba moze da pocne.

Beleške

Testeninu mozete da upotrebite bilo koje vrste ali da je od dozvoljenog brasna. Moja testenina je zamesena sa speltinim brasnom i povrcem da bi dobila razlicite boje.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.