Brzi ručak za mršavljenje – Čorba od kupusa

0

Danas smo vam pripremili jedan stari recept za čorbu od kupusa, kao idealan izbor za brzi ručak za mršavljenje. Idealan je za konzumiranje u dane praznika, i uvek kada je to potrebno, makar za jedan obrok, prekinuti sa teškom hranom.

Brzi ručak za mršavljenje - Čorba od kupusa
Brzi ručak za mršavljenje – Čorba od kupusa

Brzi ručak za mršavljenje – Čorba od kupusa, sastojci:

  • 5 šargarepa, iseckanih,
  • 3 glavice crnog luka, iseckanog,
  • 1 konzerva paradajz pelata, sa tečnošću,
  • 1 glavica kupusa, iseckanog,
  • 2 kašike, crni luk u prahu,
  • 400 gr boranije (zelene),
  • 500 ml, sok od paradajza,
  • 2 zelene paprike, iseckane u kockice,
  • 10 stabljika mediteranskog celera, iseckanih u kockice,
  • voda, ili juneća supa, da ogrezne

Brzi ručak za mršavljenje – Čorba od kupusa, priprema:

  • u veliku šerpu (7 l) dodajte sve iseckane sastojke i prelijte vodom ili junećom supom, da ogrezne
  • kuvajte na srednjoj temperaturi oko 25 – 30 minuta
  • čorbu možete spremiti na ovaj način i čuvati nekoliko dana u frižideru

Ovaj recept je za 10 – 15 osoba, sprema se jako brzo, jer je potrebno oko 20 minuta za pranje i seckanje povrća, i oko 25 – 30 minuta za termičku obradu.

Vrlo je popularan recept za mršavljenje, jer jedna porcija (jedan tanjir) ove čorbe ima manje 100 kalorija! Možete probati da spremite i naš recept za Minestrone čorbu, koji je jako sličan, bogat vitaminima i povrćem, a takođe, unosite minimum kalorija.

Pogledajte OVDE sve naše recepte za jela od kupusa >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.