Bundeva i žumance

RECEPT PRIPREMILAAna Vuletić

Bundeva i žumance – obično bebi dajem žumance jednom ili dva puta nedeljno, a ne treba davati više od tri puta i ne onim danima kada se daje meso. Najbolja kombinacija je da jedan dan date meso sa povrćem, drugi dan samo povrće, treći dan žumance sa povrćem.

Bundeva i žumance – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Bundeva i žumance – obično bebi dajem žumance jednom ili dva puta nedeljno, a ne treba davati više od tri puta i ne onim danima kada se daje meso. Najbolja kombinacija je da jedan dan date meso sa povrćem, drugi dan samo povrće, treći dan žumance sa povrćem.

  • 3 kriške bundeve (seckana na kockice)
  • 1 komad crveni krompir (seckan na kockice)
  • 1 komad jaje (samo žumance tvrdo kuvano)
  1. Oljuštite bundevu i krompir i iseckajte na kockice.
  2. U vodu ubacite povrće, a možete i jaje zajedno sa istim da kuvate. Oko 15 minuta, dok bundeva ne omekša i jaje ne bude tvrdo kuvano.
  3. Procedite povrće i ubacite u blender.
  4. Oljuštite jaje i odvojte žumance, belance pojedite vi 🙂
  5. Ubacite žumance zajedno sa povrćem u blender i blendirajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Ukoliko je gusto, slobodno dodajte malo prokuvane vode da razblažite.
  6. Ohladite i poslužite bebi. Obavezno proverite temperaturu pre nego što date bebi.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.