Bundevara ili dulečnica.
Bundevara ili dulečnica, sastojci:
- 1 kilogram izrendane bundeve
- 1/2 kg kora za pitu
- malo cimeta
- malo šećera
- ulje po potrebi
Bundevara ili dulečnica, priprema:
- Prvu koru malo nauljimo prekrijemo sa drugom korom koju isto nauljimo, zatim stavimo treću koru na koju stavimo izrendanu bundevu pospemo sa šećerom i cimetom. Koru uviti.
- Postupak ponoviti dok se ne potroše kore i fil.
- Kad se ispeče po želji posuti mlevenim šećerom zamirisan vanilom.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!