Burgeri – recept za pljeskavice – Recepti i Kuvar online

Recept za pljeskavice

2.488

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Burgeri – recept za pljeskavice, uz dodatak sjajnih začina. Burgeri, koji vam nikad neće dosaditi.

Burgeri i način njihovog spremanja su predmet beskrajnih priča i legendi. Ne postoji osoba koja sprema domaće burgere, a da ne tvrdi da su njeni „najbolji“, „najukusniji“, „najsočniji“.

Kao i kod mnogih jela, i kod ovog bi trebalo povesti računa o kvalitetu sastojaka, a prvenstveno mesa. Mnogi tvrde da se ze burgere mora odabrati parče junećeg mesa, bez masti, koje se seče između vrata i plećke. Varijacije recepta za domaći burger sadrže i određeni procenat (20 – 30%) ćurećeg ili nekog drugog mesa.

Ako koristite tiganj za spremanje domaćih burgera – onda, koristite, po mogućstvu, tiganj od livenog gvožđa. Zagrejte malo ulja u tiganju na jakoj vatri – sve dok ulje ne počne da pucketa. Stavite burgere u tiganj i pecite oko 3 minuta prvu stranu. Pažljivo okrenite i pecite oko 4 minuta drugu stranu, za srednje pečeno (za dobro pečeno – oko 5 minuta).

Ono što je sigurno – kad jednom isprobate ovaj recept za burgere, više vam ni jedan iz restorana neće biti dovoljno dobar!

Burgeri - recept za pljeskavice - Recepti i Kuvar online
Burgeri – recept za pljeskavice – Recepti i Kuvar online – Image courtesy of [by joephotostudio] at FreeDigitalPhotos.net

Burgeri – recept za pljeskavice – Recepti i Kuvar online

Burgeri – recept za pljeskavice, uz dodatak sjajnih začina. Burgeri, koji vam nikad neće dosaditi.

  • 800 gr juneće meso (bez masti, krupno mleveno)
  • 0,25 kašičice beli luk u prahu
  • 0,25 kašičice crni luk u prahu
  • 0,25 kašičice so
  • 0,25 kašičice suvi biljni začin
  • 1 komad jaje (umućeno)
  • 8 komada slani krekeri (sitno izmrvljenih, ili prezle)
  • 4 komada tost sir (isečen)
  • senf (po ukusu)
  1. U posudi za mešenje, pomešajte meso sa svim ostalim sastojcima. Dobro promešajte dok se masa potpuno ne izdjednači. Formirajte 4 pljeskavice, tako da debljina bude više od 1,5 cm.
  2. Zagrejte gril tiganj na srednju temperaturu.
  3. Pecite svaku stranu otprilike 5 minuta, za srednje pečeni burger – pljeskavicu. Kad je burger – pljeskavica gotova, stavite tost sir odozgo i izvadite iz tiganja.
  4. Uzdužno isečene zemičke stavite unutrašnjom površinom da se zapeku u tiganju, oko 1 – 2 minuta.
  5. U zapečene zemičke, ubacite burger – pljeskavicu, koja se odmarala par minuta, i dodajte priloge: crveni luk sečen na kolutove, paradajz sečen na tanke kolutove, krastavac sečen na kolutove, zelenu salatu sečenu na trake, prema ukusu i želji.

Recept je isproban. U nedostatku krekera, koristili smo prezle. Dodali smo i malo senfa u smesu. Savet: burgeri se okreću samo jednom – prvi put pečete jednu stranu, pa okrenete na drugu – i to je – to… Ne pritiskajte burgere, jer će se raspasti i izgubiti formu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More