Carske šnicle – Javorka Filipović

0

Carske šnicle – juneće šnicle možete spremiti na razne načine, ali je uvek potrebno malo više vremena i sastojaka da bi bile mekane i sočne.

Ovog puta sam isprobala recept iz časopisa BAKINA KUJNA. Ima dosta sličnih recepata na internetu, a ja sam se odlučila za ovaj. Stavila sam sve sastojke u šerpu, smanjila temperaturu ringle na 2, od 6 podeoka, i tek povremeno pogledala da ne uvri voda. Jelo se krčka duže, bar moje šnicle nisu bile od mlade junetine, ali sastojci su mu dali posebnu aromu i sočnost.

Carske šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Carske šnicle – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Carske šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Carske šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Carske šnicle - juneće šnicle možete spremiti na razne načine, ali je uvek potrebno malo više vremena i sastojaka da bi bile mekane i sočne.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 2 hours 20 minutes
Ukupno vreme 2 hours 40 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 8 komada junećih šnicli
  • 4 glavice crnog luka
  • 200 g mesnate slanine
  • 100 ml ulja
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml vode
  • 2 komada lovorova lista
  • 1 kašika gustina puna kašika
  • so po ukusu
  • biber ili mešavina biljnog začina
  • voda po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti ih po ukusu.
  2. Na malo ulja propržiti luk da porumeni.
  3. U posebnu dublju šerpu srednje veličine sipati ostatak ulja, pa rasporediti polovinu šnicli po dnu. Preko njih posuti pola luka i slanine. Poslagati ostatak šnicli i posuti ostatkom luka i slanine. Staviti i lovorov list preko. Pomešati vino i vodu i preliti šnicle.
  4. Poklopiti i kuvati 120 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
  5. Pred kraj kuvanja razmutiti gustin u malo vode, preliti preko šnicli, pa jelo ostaviti da prokuva kako bi se saft zgusnuo.
    Carske šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
  6. Pripremiti prilog po želji i servirati uz šnicle.
    Carske šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.