Čatni od paprika i šljiva – Dijana Popović

Čatni od paprika i šljiva.

Čatni od paprika i šljiva, sastojci:

  • 2 kg pečene oljuštene i isečene paprike na trakice
  • 1 kg šljiva očišćenih od koštica i isečenih na listiće
  • 400 gr ljubičastog luka isečenog na listiće
  • 400 ml aceto balsamiko sirća
  • 250 gr smeđeg sećera

Začini:

  • svež đumbir 10 gr
  • 1 -2 ljuta čili papričice
  • biber u zrnu pola kašičice
  • origano pola kašičice
  • 1 zvezdasti anis

Začine spojiti zajedno i vezati u čistu gazu.

Čatni od paprika i šljiva - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Čatni od paprika i šljiva – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Čatni od paprika i šljiva, priprema:

  • Uzeti veću šerpu, pa staviti iseckani luk, šljive i paprike.
  • Dodati aceto balsamico sirće i krčkati na srednjoj temperaturi 45 minuta.
  • Dodati šećer i začine u gazi, pa krčkati još 10 minuta.
  • Gazu sa začinima skoniti iz čatnija.
  • Promešati, pa vruć čatni sipati u vruće zagrejane tegle.
  • Tegle zatvoriti i staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni na 10minuta .
  • Ostaviti da se ohladi u rerni.
  • Prijatno.

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čatni od paprika i šljiva – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.