Čatni od paprika i šljiva – Dijana Popović

Recept za čatni od paprika i šljiva

163

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Čatni od paprika i šljiva.

Čatni od paprika i šljiva, sastojci:

  • 2 kg pečene oljuštene i isečene paprike na trakice
  • 1 kg šljiva očišćenih od koštica i isečenih na listiće
  • 400 gr ljubičastog luka isečenog na listiće
  • 400 ml aceto balsamiko sirća
  • 250 gr smeđeg sećera

Začini:

  • svež đumbir 10 gr
  • 1 -2 ljuta čili papričice
  • biber u zrnu pola kašičice
  • origano pola kašičice
  • 1 zvezdasti anis

Začine spojiti zajedno i vezati u čistu gazu.

Čatni od paprika i šljiva - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Čatni od paprika i šljiva – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Čatni od paprika i šljiva, priprema:

  • Uzeti veću šerpu, pa staviti iseckani luk, šljive i paprike.
  • Dodati aceto balsamico sirće i krčkati na srednjoj temperaturi 45 minuta.
  • Dodati šećer i začine u gazi, pa krčkati još 10 minuta.
  • Gazu sa začinima skoniti iz čatnija.
  • Promešati, pa vruć čatni sipati u vruće zagrejane tegle.
  • Tegle zatvoriti i staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni na 10minuta .
  • Ostaviti da se ohladi u rerni.
  • Prijatno.

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More