Cezar salata – Ana Vuletić

37

Cezar salata – recept ćete naći zaista u raznim oblicima, ali podeliću recept koji se meni najviše sviđa i koji je idealan za tople dane. Cezar salata se brzo i lako sprema i odličan je ručak za nenajavljene goste.

Cardini, Italijan, vlasnik restorana u Americi i Meksiku nikada originalno nije stavljao inćune, tako da vas ne zavara što ćete na mnogim mestima pronaći da ga stavljaju i trvde da je to orginalni recept. Ovo je u stvari poteklo zbog toga što Vorčester sos ima sličan ukus. Cezar salata pravljena sa inćunima je veliki rizik da gosti odbiju ovo jelo, tako da vam preporučujem ovu proverenu i testiranu bezbroj puta kombinaciju koju do sada niko još nije odbio 🙂

Cezar salata – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Cezar salata – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Cezar salata – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Cezar salata – recept ćete naći zaista u raznim oblicima, ali podeliću recept koji se meni najviše sviđa i koji je idealan za tople dane. Cezar salata se brzo i lako sprema i odličan je ručak za nenajavljene goste.

  • 1 glavica zelena salata (može mešano sa rukolom i drugim salatama)
  • 10 komada cherry paradajza (ne valja preterivati je ubije ostale ukuse)
  • 300 gr pilećeg belog mesa
  • 100 gr pancete
  • 2 kesice krutona (ili 4 kriške prepečenog hleba)
  • maslinovo ulje
  • suvi biljni začin (ili so)
  • tartar sos
  • 1 komad limun (ili malo vinskog sirćeta)
  • 1 komad pomorandža
  1. Isperite i isekcajte salatu na sitnije listiće. Paradajz iseckajte na sitne kockice.
  2. Salatu i paradajz stavite u dublji sud i prelite maslinovim uljem, sokom od 1 limuna ili sirćetom i suvim biljnim začinom. Promeštajte i izvadite na širu tacnu ili orginalno se služi u drvenoj dubokoj posudi ako je imate na raspolaganju.
  3. Preko salate naspite krutone ili prepečeni hleb. Ukoliko volite više maslinovog ulja i u ovom koraku možete preliti sa još malo.
  4. Prepržite listiće pančete ili slanine koju imate (bitno je da bude hrskava) i pospite preko salate i krutona.
  5. Iseckajte piletinu na trake.
  6. U istom tiganju gde ste pekli slaninu prepržite piletinu da zarumeni. I nju dodajte preko svega.
  7. Na kraju zalite tartar sosom. Ukoliko vam je tartar sos jak, možete ga razblažiti sa mlekom ili pavlakom.
  8. Napomena: Možete koristiti i majonez, preliv za salatu ili orginalni Vorčester sos.
  9. Ja preferiram tartar sos, jer ga većina voli.
  10. Iskcajte pomorandže na kolutove, presecite na pola i postavite oko salate kao dekoraciju. Ja obično pojedem i sve pomarandže jer odlično idu u ovoj kombinaciji i osvežavaju dodatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!