Cezar salata – Ana Vuletić

Cezar salata – recept ćete naći zaista u raznim oblicima, ali podeliću recept koji se meni najviše sviđa i koji je idealan za tople dane. Cezar salata se brzo i lako sprema i odličan je ručak za nenajavljene goste.

Cardini, Italijan, vlasnik restorana u Americi i Meksiku nikada originalno nije stavljao inćune, tako da vas ne zavara što ćete na mnogim mestima pronaći da ga stavljaju i trvde da je to orginalni recept. Ovo je u stvari poteklo zbog toga što Vorčester sos ima sličan ukus. Cezar salata pravljena sa inćunima je veliki rizik da gosti odbiju ovo jelo, tako da vam preporučujem ovu proverenu i testiranu bezbroj puta kombinaciju koju do sada niko još nije odbio 🙂

Cezar salata – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Cezar salata – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Cezar salata – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Cezar salata – recept ćete naći zaista u raznim oblicima, ali podeliću recept koji se meni najviše sviđa i koji je idealan za tople dane. Cezar salata se brzo i lako sprema i odličan je ručak za nenajavljene goste.

  • 1 glavica zelena salata (može mešano sa rukolom i drugim salatama)
  • 10 komada cherry paradajza (ne valja preterivati je ubije ostale ukuse)
  • 300 gr pilećeg belog mesa
  • 100 gr pancete
  • 2 kesice krutona (ili 4 kriške prepečenog hleba)
  • maslinovo ulje
  • suvi biljni začin (ili so)
  • tartar sos
  • 1 komad limun (ili malo vinskog sirćeta)
  • 1 komad pomorandža
  1. Isperite i isekcajte salatu na sitnije listiće. Paradajz iseckajte na sitne kockice.
  2. Salatu i paradajz stavite u dublji sud i prelite maslinovim uljem, sokom od 1 limuna ili sirćetom i suvim biljnim začinom. Promeštajte i izvadite na širu tacnu ili orginalno se služi u drvenoj dubokoj posudi ako je imate na raspolaganju.
  3. Preko salate naspite krutone ili prepečeni hleb. Ukoliko volite više maslinovog ulja i u ovom koraku možete preliti sa još malo.
  4. Prepržite listiće pančete ili slanine koju imate (bitno je da bude hrskava) i pospite preko salate i krutona.
  5. Iseckajte piletinu na trake.
  6. U istom tiganju gde ste pekli slaninu prepržite piletinu da zarumeni. I nju dodajte preko svega.
  7. Na kraju zalite tartar sosom. Ukoliko vam je tartar sos jak, možete ga razblažiti sa mlekom ili pavlakom.
  8. Napomena: Možete koristiti i majonez, preliv za salatu ili orginalni Vorčester sos.
  9. Ja preferiram tartar sos, jer ga većina voli.
  10. Iskcajte pomorandže na kolutove, presecite na pola i postavite oko salate kao dekoraciju. Ja obično pojedem i sve pomarandže jer odlično idu u ovoj kombinaciji i osvežavaju dodatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.