Cicvara – posle najluđe noći dobro će doći…
Cicvara – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Cicvara – posle najluđe noći dobro će doći…
- 2 dl. vode
- 2 dl. mleka
- 300 gr. sira (ili kajmaka)
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 1 kašika masti (nerastopljene)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica tucane paprike
- Mleko, vodu i mast staviti da prokuvaju, dodati sir, posoliti i izmešati i ostaviti da ponovo prokuva sve zajedno. Kad ponovo prokuva, smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno mešati da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati korica,jelo je gotovo.
- Može i ovako da se pravi cicvara: dobro se zagreje kašika masti ili ulja pomeri se sa vatre i sipa kašičica tucane paprike i odmah se prelije gotova cicvara.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!