Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Cicvara – Ljiljana Stanković

1

Cicvara – posle najluđe noći dobro će doći…

Cicvara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Cicvara – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Cicvara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Cicvara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Cicvara - posle najluđe noći dobro će doći...
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 10 minutes
Broj osoba 2 tanjira

Sastojci

  • 2 dl. vode
  • 2 dl. mleka
  • 300 gr. sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašika masti nerastopljene
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica tucane paprike

Uputstvo za pripremu

  1. Mleko, vodu i mast staviti da prokuvaju, dodati sir, posoliti i izmešati i ostaviti da ponovo prokuva sve zajedno. Kad ponovo prokuva, smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno mešati da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati korica,jelo je gotovo.
    Cicvara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
  2. Može i ovako da se pravi cicvara: dobro se zagreje kašika masti ili ulja pomeri se sa vatre i sipa kašičica tucane paprike i odmah se prelije gotova cicvara.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

1 Komentar
  1. Ana Vuletić kaže

    Palenta ili baš kukuruzno brašno? Može feta sir?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.