Čili pili – interesantno jelo sa makaronama i piletinom.
Čili pili – Ivana Mitrović – Recepti i Kuvar online
Čili pili – interesantno jelo sa makaronama i piletinom.
- 300 g pilećeg mesa
- 1 komad koren peršuna (manji)
- 0,5 komad korena celera
- 1 glavica crnog luka
- 1 komad ljuta papričica
- 1 kašičica mlevene paprike
- 150 g pelat paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 200 g testenine (krupnije)
- 150 g kačkavalja
- mešavina začina
- so
- biber
- Pilece meso iseci što sitnije.
- Šargarepu,celer,crni luk,ljutu papricicu i koren peršuna iseci na kockice, a beli luk što sitnije.
- Na malo ulja propržiti piletinu i ostaviti sa strane.
- Na istom ulju propržiti celer,šargarepu,koren peršuna,crni i beli luk.
- Dodati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrce ne omekša.
- Pred kraj dinstanja dodati pelat,ljutu papricicu i zacine po ukusu.
- Dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.
- U smesu od povrca dodati piletinu i testeninu pa polako promešati.
- Presuti u nauljenu posudu,posuti narendanim kackavaljem i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se sir ne istopi.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!