Cipovka - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online
Cipovka - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online

Srpski hleb – Cipovka. Pravio se samo u Vojvodini i nigde više. Mesio se jednom nedeljno i trebalo je toliko i da traje.

Cipovka, sastojci:

Oko 1 kg belog brašna, 2 čaše vode, so i kvasac i eventualno malo šećera da bi kvasac bolje radio, zamesiti.

Cipovka, priprema:

Tri puta se obavezno mora premesiti, dva puta uskisnuti, a pre nego što se loptasto testo stavi u peć, zaseče se sa strane, tako da se otvori.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!