Srpski hleb – Cipovka. Pravio se samo u Vojvodini i nigde više. Mesio se jednom nedeljno i trebalo je toliko i da traje.
Cipovka, sastojci:
Oko 1 kg belog brašna, 2 čaše vode, so i kvasac i eventualno malo šećera da bi kvasac bolje radio, zamesiti.
Cipovka, priprema:
Tri puta se obavezno mora premesiti, dva puta uskisnuti, a pre nego što se loptasto testo stavi u peć, zaseče se sa strane, tako da se otvori.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!