Čokoladna kokos torta – Dana Drobnjak

Čokoladna kokos torta – Dana Drobnjak

Čokoladna kokos torta – sočna, ukus čokolade i kokosa.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čokoladna kokos torta – Dana Drobnjak

Čokoladna kokos torta – sočna, ukus čokolade i kokosa.

Za koru:

  • 110 gr putera
  • 150 gr čokolade
  • 3 jaja
  • 200 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašike kakaoa
  • 120 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za natapanje kore:

  • 3 dcl čokoladnog mleka

Za fil od kokosa:

  • 5 dcl mleka
  • 150 gr šećera
  • 1 puding od vanile
  • 150 gr kokosa
  • 2 dcl pavlake za šlag

Za ganache fil:

  • 2 dcl slatke pavlake
  • 150 gr čokolade
  1. U posudu staviti puter i čokoladu, otopiti i ostaviti da se malo prohladi.
  2. Umutiti jaja sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo.
  3. Dodavati malo po malo otopljenu čokoladu sa puerom bez prekida muteći mikseom.
  4. Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložen papirom.
  5. Peći na 170 stepeni 25-30 minuta.
  6. Toplu koru preliti sa 3 dcl čokoladna mleka.
  7. Fil sa kokosom.
  8. U posudu staviti da se kuva 4 dcl mleka i 100 gr šećera. Umutiti 1 puding od vanile sa 50 gr šećera, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati 150 gr kokosa i ostaviti da se ohladi.
  9. Umutiti 2 dcl pavlake za šlag i dodavati malo po malo hladnog fila sa kokosom. Dobro umutiti i premazati preko kore.
  10. Ganache fil: U posudu staviti 2 dcl pavlake i 150 gr čokolade na kockice, na tihoj vatri zagrevati da se čokolada istopi ( ne sme da provri). Dobro ohladiti u frižideru umutiti mikserom i premazati preko fila sa kokosom.
  11. Tortu ukrasiti sa čokoladom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladna kokos torta – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.