Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čokoladni trouglići – Suzana Mitić

0

Čokoladni trouglići –  čokolada, cimet i jabuka u lisnatom testu – prava kombinacija.

Čokoladni trouglići - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Čokoladni trouglići – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Čokoladni trouglići - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladni trouglići - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Čokoladni trouglići - čokolada, cimet i jabuka u lisnatom testu - prava kombinacija.
Obrok Desert, Užina
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 2 hours 50 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 400 ml mleko
  • 100 ml voda
  • 1 kocka kvasca
  • 3 kasicice šećera
  • 1 kasicica soli
  • 3 kasika ulje
  • 1 komad jaje
  • 1 komad belance
  • 800 gr brašna

za fil:

  • 6 komada jabuka izrendanih
  • 100 gr čokolade
  • sok od 1 limuna
  • 6 kasika šećera

za premazivanje:

  • 250 gr margarina
  • 1 komad žumance
  • 1 kasika jogurta
  • 1 kasicica cimeta

Uputstvo za pripremu

  1. Prvo napravite fil. Oljustite jabuke,izrendajte ih i stavite u odgovarajucoj posudi. Dodati sok od 1 limuna i secer i kuvajte na laganoj vatri dok ne ispari suvisna tecnost. Dodajte cokoladu i mesajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi. U odgovarajucoj posudi izmtvite kvasac dodajte mleko,secer,ulje,so,jaja i sa brasnom zamesite testo.Testo odmah podelite na 2 lopte a svaku loptu na 5 delova.Svaki deo testa razvuci oklagijom do velicine plitkog tanjira i premazati margarinom.Redjati jednu na drugu koru,svih 5,zadnju ne premazivati.Postupak ponoviti i da drugim delom testa.Sad razvuci testo od svih 5 delova u veliki krug i urolajte.Rolat oklagijom rastanjiti,po mogucstvu cetvrtastog oblika do 4 mm debljine.Tockicem za testo preseci na tri trake.Svaku traku premazati sa trecinom fila i urolati testo.Testo seci u cik-cak odnosno na trouglice.Redjati u plehu sa blagim razmakom.
    Čokoladni trouglići - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Premazati svaki trouglic umucenim zumancetom,jogurtom i cimetom. Ostavite ih 2 h da narastaju.Pecu na 200 C dok ne porumene.
    Čokoladni trouglići - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. Uzivati u ukusu. Prijatno.
    Čokoladni trouglići - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.