Cokule broj 4-7

Parkirali smo se uz travnatu stazu. Ja sa škodom Citigo, Aljoša s totalno profi-džipom i kamerom.

„Ne, ipak bi bilo uputno da vas direktor vidi, makar na dva minuta“, govori nam kustos, nakon lakog prepoznavanja na ulazu u Muzej. OK, što da ne, pristojno je da se javimo. Dobar dan, kažemo i predstavljamo se, ja sam Zoran-taj-i-taj, ovo je Aljoša-taj-i-taj, reporter engleskog programa kineske televizije, on, eto, radi kratak prilog o „Pipistrelovim“ ultra-lakim avionima, zamolio me je da u 10-15 sekundi nešto ukratko kažem o prednostima ULL-a, a tih 10-15 sekundi bismo snimili ispred Muzeja. „Au, plašim se novinara“, kaže direktor Muzeja. „Nismo došli zbog vas, samo želimo da znate da ćemo napolju snimiti kratku priču, s tim da se u pozadini vidi zgrada Muzeja.“ Direktor, inače penzionisani bivši finansista negdašnje vojske, proverava da li je dobro čuo: „Kažete da ste s televizije Pipistrel?“ Ne, kolega je s kineske televizije, a priča je o avionu Pipistrel… „Aha. A vi“, pita mene, „čime se vi bavite?“ Pa, šta da vam kažem, prčkam nešto malo oko avijacije i medija…

„Nema problema, možete snimati. Kolega“, obraća se kustosu koji je i dalje sa nama, „koliko ono beše košta naš sat?“ „4-7 hiljada“. „Eto, vidite“, dobacuje sada pogled nama dvojici, „vidite da nije mnogo, svaki započeti sat je samo 4-7 hiljada.“ Dragi gospodine, kažem, došli smo samo da vas obavestimo o tih par minuta ispred zgrade Muzeja, a ne sa vrećom para. „A, to ne može. Mora da se plati.“ Hvala, kažemo, doviđenja.

Cokule broj 4-7 - Zoran Modli
Cokule broj 4-7 – Zoran Modli

Moju ultra-kratku izjavu o ultra-lakim avionima snimili smo na sasvim trećem mestu, ali to više nije bitno. Bitno je da vi, Fejsbukovi letači, dok ovo čitate, sigurno prepoznajete pomenuti Muzej. Zanimljivo, ja ga ne prepoznajem. Posle trostrukog vojnog udara još manje. Pokušavam da ga dozovem u sećanje kroz neke duge godine tokom kojih smo ga kovali u zvezde gde god smo stigli, i kroz drage likove čija pojava me uvek ozari. Slučajno, toga dana nijedan od njih nije bio tamo, čak ni kao hologram…

Znate, ovim muzejom svi smo nabildovani do poslednjeg damara. I uvek smo u njega ulazili kao u svoju kuću, pa još s dobrodošlicom. Danas sam ušao u svoju, a izašao iz tuđe. Čudan osećaj. Težak na nogama. Kao da mi je neko uz „dobar dan“ obuo cokule Gospodina Cokule.

Cokule broj 4-7. Hiljada?

Izvor: Zoran Modli, Fejsbuk stranica

PROČITAJTE INTERVJU SA ZORANOM MODLIJEM

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.