Cokule broj 4-7 - Zoran Modli
Cokule broj 4-7 - Zoran Modli

Parkirali smo se uz travnatu stazu. Ja sa škodom Citigo, Aljoša s totalno profi-džipom i kamerom.

“Ne, ipak bi bilo uputno da vas direktor vidi, makar na dva minuta”, govori nam kustos, nakon lakog prepoznavanja na ulazu u Muzej. OK, što da ne, pristojno je da se javimo. Dobar dan, kažemo i predstavljamo se, ja sam Zoran-taj-i-taj, ovo je Aljoša-taj-i-taj, reporter engleskog programa kineske televizije, on, eto, radi kratak prilog o “Pipistrelovim” ultra-lakim avionima, zamolio me je da u 10-15 sekundi nešto ukratko kažem o prednostima ULL-a, a tih 10-15 sekundi bismo snimili ispred Muzeja. “Au, plašim se novinara”, kaže direktor Muzeja. “Nismo došli zbog vas, samo želimo da znate da ćemo napolju snimiti kratku priču, s tim da se u pozadini vidi zgrada Muzeja.” Direktor, inače penzionisani bivši finansista negdašnje vojske, proverava da li je dobro čuo: “Kažete da ste s televizije Pipistrel?” Ne, kolega je s kineske televizije, a priča je o avionu Pipistrel… “Aha. A vi”, pita mene, “čime se vi bavite?” Pa, šta da vam kažem, prčkam nešto malo oko avijacije i medija…

“Nema problema, možete snimati. Kolega”, obraća se kustosu koji je i dalje sa nama, “koliko ono beše košta naš sat?” “4-7 hiljada”. “Eto, vidite”, dobacuje sada pogled nama dvojici, “vidite da nije mnogo, svaki započeti sat je samo 4-7 hiljada.” Dragi gospodine, kažem, došli smo samo da vas obavestimo o tih par minuta ispred zgrade Muzeja, a ne sa vrećom para. “A, to ne može. Mora da se plati.” Hvala, kažemo, doviđenja.

Cokule broj 4-7 - Zoran Modli
Cokule broj 4-7 – Zoran Modli

Moju ultra-kratku izjavu o ultra-lakim avionima snimili smo na sasvim trećem mestu, ali to više nije bitno. Bitno je da vi, Fejsbukovi letači, dok ovo čitate, sigurno prepoznajete pomenuti Muzej. Zanimljivo, ja ga ne prepoznajem. Posle trostrukog vojnog udara još manje. Pokušavam da ga dozovem u sećanje kroz neke duge godine tokom kojih smo ga kovali u zvezde gde god smo stigli, i kroz drage likove čija pojava me uvek ozari. Slučajno, toga dana nijedan od njih nije bio tamo, čak ni kao hologram…

Znate, ovim muzejom svi smo nabildovani do poslednjeg damara. I uvek smo u njega ulazili kao u svoju kuću, pa još s dobrodošlicom. Danas sam ušao u svoju, a izašao iz tuđe. Čudan osećaj. Težak na nogama. Kao da mi je neko uz “dobar dan” obuo cokule Gospodina Cokule.

Cokule broj 4-7. Hiljada?

Izvor: Zoran Modli, Fejsbuk stranica

PROČITAJTE INTERVJU SA ZORANOM MODLIJEM

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!