Čorba sa pečurkama – Jelica Podraščanin

Čorba sa pečurkama.

Čorba sa pečurkama, sastojci:

  • 1 kašika masti ili ulja,
  • 500 gr šampinjona,
  • 1 manja glavica crnog luka,
  • 1 šargarepa srednje veličine,
  • so,
  • biljni začin,
  • 1 mala čaša kisele pavlake,
  • 2 kašike brašna,
  • 2 litre vode,
  • 1 jaje,
  • biber,
  • peršunov list.

Čorba sa pečurkama, priprema:

  • Očistiti crni luk i šargarepu.
  • Crni luk iseći na sitne kockice, a šargarepu na tanke kolutove.
  • U posudu staviti mast ili ulje, da se zagreje, pa dodati isečen luk, da se proprži zajedno sa šargarepom.
  • Dodati pola količine vode i biljni začin i ostaviti da provri.
  • Iseći šampinjone na listiće i staviti ih u posudu da se kuvaju.
  • Dodati i preostalu količinu vode.
  • Dok se čorba kuva, pavlaku i jaje umutiti, zajedno sa 2 ravne kašike brašna i dodati vode, da ne bude gusto.
  • Dobijenu smesu zakuvati u čorbu.
  • Ako je potrebno, dodati još malo soli i bibera, po ukusu.
  • Na kraju dodati seckan peršunov list.

Vreme pripreme oko 30 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čorba sa pečurkama – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.