Čudo od čokolade – Snežana Kitanović

0

Čudo od čokolade – još jedna predivna čokoladna poslastica… Čokoladna torta za izuzetne prilike.

Čudo od čokolade - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Čudo od čokolade – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Torte, kliknite na link: TORTE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čudo od čokolade - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čudo od čokolade – Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Još jedna predivna čokoladna poslastica...
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 2 hours
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 2 hours 30 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Za patišpanj potrebno:

  • 4 komada jaja
  • 100 gr šećera
  • 200 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 4 kašičice brašna
  • 1 kesica prašak za pecivo

Za fil potrebno:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica šećera

Uputstvo za pripremu

Postupak pripreme podloge:

  1. Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca.
  2. Peći oko 20 min. na 180C.

Postupak pripreme ganache krema:

  1. Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom.
  2. Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati.
  3. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi.
  4. Služiti uz slatku pavlaku.

Beleške

Dekoracija: crvene i bele ribizle; listići mohito nane.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.