Ćuftice sa pavlakom i krompirom – Slađana Šćekić

0

Ćuftice sa pavlakom i krompirom – sočne ćuftice zajedno sa krompirom… veoma lep i ukusan ručak…

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Ćuftice sa pavlakom i krompirom - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ćuftice sa pavlakom i krompirom – Slađana Šćekić

Ćuftice sa pavlakom i krompirom - sočne ćuftice zajedno sa krompirom... veoma lep i ukusan ručak...
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 35 minutes
Termicka obrada 1 hour 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 55 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Za ćuftice:

  • 250 gr meso mleveno
  • 150 gr krompir izrendanog svežeg
  • 2 čena beli luk
  • 1 kašičica začin
  • biber malo
  • mirođija malo
  • 1 komad jaje
  • 1/2 kašičice ljuta crvena paprika
  • 1 komad šargarepa sveža izrendana
  • 1/2 kesice prašak za pecivo
  • 2 kašike prezle

prilog:

  • 1 kg krompir
  • 1 kašika začin
  • 2 glavice crni luk
  • 1 dl voda
  • 200 ml pavlaka za kuvanje
  • 2 komada jaja

Uputstvo za pripremu

  1. Sve za ćuftice sastaviti krompir izrendati zajedno sa šargarepom, odvajati pripremljeno meso i praviti ćuftice.
  2. Ređati u pleh gde smo stavili isečen crni luk na rebarca, krompir ...
  3. Naliti sa 1dl.vode, sa masnoćom gde smo pržili ćuftice,pavlakom i jajima.
  4. Pokriti folijom i peći 1h.na 180.C.
  5. Kada se krompir ispekao skloniti foliju i još 10 min. dopeći.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.