Ćuretina sa kikirikijem – Verica Poznanović

Ćuretina sa kikirikijem.

Ćuretina sa kikirikijem - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Ćuretina sa kikirikijem – Verica Poznanović – Recepti i Kuvar online

Ćuretina sa kikirikijem – Verica Poznanović – Recepti i Kuvar online

Ćuretina sa kikirikijem.

  • 300 gr belog ćurećeg mesa
  • 1 jedna tikvica (isečena na kolutove)
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 100 gr kikirikija
  • 1 kašičica soli
  • 1 čen beli luk (sitno seckan)
  • 3 komada kruške
  1. Mladu tikvicu iseci na kolutove i proprziti na ulju, u tom istom ulju ispeci i ćuretinu. Izvaditi na tanjir posoliti, posuti sitno seckanim belim lukom, preliti neutralnom pavlakom i posuti kikirikijem. Ukrasiti kruskama jecmenicama i naravno posle ukusnog slanog obroka zasladiti se kruskama.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ćuretina sa kikirikijem – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.