Mineralna voda kao sastojak za mućenje šlaga
Da li ste znali da mineralna voda, tj. gazirana voda, može da se koristi za mućenje šlaga u prahu (ili šlag krema) umesto mleka?!
Takođe, možete koristiti i kombinaciju: mineralna voda i mleko.
Kada šlag umutite sa pomenutom vodom, on će biti vazdušastiji i duže će održati svežinu i volumen.
Ne brinite, ukus mu neće biti drugačiji. Tekstura je vrlo prijatna za nepca.
Mehurići iz vode sjedinjuju se sa prahom i on postaje poput lagane i nežne pene.
Priprema šlaga na ovaj način je vrlo jednostavna. Pratite upustvo sa pakovanja – navedenu količinu mleka ili obične vode, zamenite mineralnom vodom.
Ukoliko koristite prirodnu mineralnu vodu Radenska Classic, vaš šlag će biti bogatiji za određenu količinu minerala:
- katjoni u mg /L: natrij 440, kalcijum 200, magnezijum 92, kalijum 80,
- anjoni u mg /L: hidrogenkarbonat 2000, sulfat 80, hlorid 44, fluorid 0,50,
- CO2 minimalno 3500 mg /L.
Prirodna mineralna voda kao sastojak slanog kakao hleba >>>
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!